Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Na Paliću održana manifestacija „Slatki vikend“

09.06.2017.

U organizaciji  Udruženje dece i omladine obolelih od dijabetesa „Plavo srce 024“, u „Eko centru“ na Paliću danas je održana manifestacija „Slatki vikend“. Manifestaciji su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, i zamenik gradonačelnika Timea Horvat.

11122_1.jpg

Nenad Ivanišević je, otvarajući skup,  rekao da reči humanost i solidarnost, najbolje opisuju ovakve događaje.

– Ideja jeste da se aktivnije uključimo u zaštitu  dece koja su obolela od dijabetesa. Naše ministarstvo se bavi zaštitom dece i naša namera je da podignemo svest o tome šta je to šećerna bolest, šta je preventiva ove bolesti i kako živeti sa njom. Zaštita porodice, briga o deci su važan segment rada našeg ministarstva. Postoje fondovi, konkursi i treba videti kako da apliciraju i mi smo tu da im budemo spona – kazao je Ivanišević.

Timea Horvat je istakla da će Grad Subotica uvek podržavati manifestacije ovakvog tipa, da je upoznata upoznata sa radom Udruženja „Plavo srce 024“ i da je veoma bitno da se roditelji umreže i zajedno rade na prevenciji dijabetesa kod dece i omladine.

– Drago mi je što će deca da se druže i što im je pružena prilika da se kroz razne kreativne radionice i predavanja upoznaju sa zdravim  načinima ishrane i života – rekla je Timea Horvat.

Prema rečima predsednika Udruženja „Plavo srce 024“, Nebojše Bulatovića, Udruženje postoji od 2013. godine, kada je nekoliko roditelja pokrenulo priču oko dece i omladine obolele od dijabetesa tipa 1.

– Do tada niko se nije aktivno i adekvatno bavio ovim problemom. Kasnije se uključila lokalna samouprava, dobili smo prostorije od Grada Subotice i u tom prostoru odvijaju se edukacije i kreativne radionice. Trenutno, u Udruženju ima 56 članova dece i omladine, iako prema podacima na teritoriji Subotice ima više od 120 registrovanih slučajeva Dijabetesa tipa 1 kod dece i omladine – naveo je Bulatović.

Pomoć roditeljima, naglasio je, čija su deca obolela od dijabetesa je potrebna u svim segmentima, jer je reč o opakoj i teškoj bolesti  koja ne boli nego tiho napada i razara krvne sudove, bubrege i druge organe, ako se adekvatno ne vodi računa o zdravlju.

Manifestaciji su prisustvovali i članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalnu zaštitu i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop