Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obrazovanje Roma važno za izlazak iz siromaštva

09.06.2017.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma, dr Nenad Ivanišević, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo, Ilija Đukanović, i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, obišli su danas Romski edukativni centar u Subotici.

11119_1.jpg

Ivanišević je rekao da je Romski edukativni centar dobar primer saradnje i integracije sa lokalnom samoupravom i da će se uz pomoć sredstava Evropske unije za taj centar izdvojiti određena finansijska sredstva.

Državni sekretar je prisutne informisao da je uz pomoć projekata za stambeno zbrinjavanje Roma i romskih porodica, koje je realizovala nemačka humanitarna organizacija „Help“ unija dala 2,5 miliona evra, a da je za obrazovanje i zapošljavanje Roma u okviru projekta „Unapređivanje mogućnosti za obrazovanje i integraciju Roma u Srbiji, pospešivanje mladih Roma i reintegracija povratnika“, Vlada Savezne Republike Nemačke izdvojila 2,4 miliona evra.

Nenad Ivanišević je tom prilikom i podvukao da su obrazovanje, zapošljavanje, stanovanje, zdravstvena i socijalna zaštita ključne oblasti iz Strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji, podsetivši da je Vlada Srbije na sednici održanoj 7. juna usvojila Akcioni plan za primenu Strategije, što, kako je rekao, pokazuje posvećenost i brigu Vlade Republike Srbije za unapređenje položaja Roma i Romkinja.

Ilija Đukanović je naveo da je više subjekata učestvovalo u izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma.

U narednom periodu Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma naći će se i pred članovima Gradskog veća i odbornicima lokalnog parlamenta, kazao je Đukanović, i dodao da će, ako bude usvojen, moći da se aplicira i prema raznim fondovima.

Romski edukativni centar je nevladina organizacija osnovana 2005. godine sa ciljem inkluzije Roma u lokalnu sredinu i vizijom društva bez predrasuda.

11119_2.jpgPOPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop