Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem delegacije ambasade Indonezije

15.03.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koju je predvodio ambasador Hari Ričard Džejms Kandu, i predstavnicima Regionalne privredne komore (RPK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblastima privrede, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našeg grada.

 10907_1.jpg

Tokom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, ambasador Kandu je podsetio da je Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko konkursa u oblasti obrazovanja na koje, za stipendije, mogu da konkurišu mladi ljudi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele da ulažu u Suboticu, podvukao je ambasador Kandu, i pozvao gradonačelnika Labana da sa jednom privrednom delegacijom našeg grada poseti veliki međunarodni sajam privrede i trgovine, Trade Expo Indonesia, koji se sredinom oktobra organizuje u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, kako bi se ostvario direktan kontakt sa investitorima.

Uz izražavanje zahvalnosti na podršci koju Indonezija iskazuje prema Srbiji i što uprkos velikim pritiscima nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Bogdan Laban je rekao da je naš grad otvoren za saradnju sa privrednicima iz ove zemlje.

On je naglasio da je Subotica grad koji veoma brzo, i na najbolji mogući način, može da odgovori zahtevima investitora, i da je subotička lokalna samouprava spremna da investitorima koji otvaraju nova radna mesta stavi na raspolaganje sve svoje raspoložive potencijale.

Uoči sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, delegacija ambasade Indonezije posetila je Regionalnu privrednu komoru Subotica, a nakon susreta u Gradskoj kući obišla je fabriku „Pionir“.

 10907_2.jpg

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop