Посетите Суботицу Дубра управа
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Pokloni za decu romske nacionalnosti

23.12.2016.

Pred novogodišnje praznike, grad Subotica obradovao je mališane iz vrtića „Zvezdice”, u Mesnoj zajednici „Peščara“, „Zvončica” u MZ „Novo selo” i „Zeka”  i „Zlatna ribica” u „Malom Bajmoku“, koje pohađaju uglavnom deca romske nacionalnosti. Mališani su sa oduševljenjem primili paketiće u kojima je bilo bojica, flomastera, blokova za crtanje, plastelina i drugog pribora koji je neophodan za kreativne i likovne radionice.

10728_1.jpg

Donaciju deci uručili su članica Gradskog veća zadužena  za obrazovanje Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović i koordinator za romska pitanja grada Suboticе Stevan Nikolić.

U Subotici 81 romsko dete pohađa  predškolski program koji je obavezan, rekao je, tom prilikom, Nikolić, i dodao da je to veoma bitno za romsku zajednicu kako bi deca bila spremni za polazak u prvi razred osnovne škole.

- Trenutno radimo na pripremi Lokalnog akcionog plana u okviru koga su predviđene i ovakve aktivnosti – istakao je Stevan Nikolić.

10728_2.jpg

Iz gradskog budžeta je izdvojeno 120.000 dinara za paketiće koji su podeljeni u okviru programa „Prevencija napuštanja školovanja“.


KONTAKT CENTAR 024
Rođeni, venčani i preminuli
Servisne informacije
Спортски клубови
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Etnofest (21. - 25. jun 2017. godine)