Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Predstavljeni projekti Udruženja „Mladi i igra“

09.12.2016.

Projekti „Subotičke inkunabule“, „Organsko, a naše“ i „Korak ka kulturi“, Udruženja „Mladi i igra“, koji su prošle i ove godine sufunansirani iz gradskog budžeta predstavljeni su danas u Medija-centru Gradske kuće. Projekti su imali za cilj da podstaknu učenički istraživački duh, a obuhvatili su kako učenike tako i nastavnike.

10694_1.jpg 

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakla je da Grad Subotica podržava projekte civilnog sektora, pogotovo one koji se odnose na neformalno obrazovanje.

– Neformalno obrazovanje podstiče unapređenje preduzetničkih sposobnosti i veština kod mladih, negovanje vršnjačkog obrazovanja, stvaranje liderskih pozicija u grupi. Grad je, upravo zbog značaja neformalnog obrazovanja, sufinansirao realizaciju projekata Udruženja ‘Mladi i igra’ – navela je, između ostalog, Nataša Aleksić.

Predstavljajući projekte, predsednica Udruženja „Mladi i igra“, Milanka Stankić, izrazila je zadovoljstvo što je projekat „Subotičke inkunabule“ bio izuzetno inspirativan za učesnike.

– Zahvaljujući učešću u tom projektu mi smo dobili treću državnu nagradu na konkursu učitelja Srbije gde se ono što se saznalo na tom projektu pretvorilo u obrazovnu praksu  u redovnom nastavnom procesu tako da smo spojili neformalno i formalno – naglasila je Milanka Stankić.

U okviru projekta „Korak ka kulturi“ učesnici su ove godine bili u Budimpešti kako bi obeležili 190 godina postojanja Matice srpske.

– Projekat ‘Organsko, a naše’ ima značaj u podizanju ekološke svesti. Svi  učesnici u našim projektima su uglavnom mladi ljudi koji po završetku škole  bivaju mali preduzetnici, bivaju lideri u svojim timovima, a već imaju iskustva koja stiču na jedan činjenica je zanimljiviji način od onoga koje se stiče u učionici – rekla je Milanka Stankić.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop