Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Aktuelnosti

Počeo šesti po redu „Winterfest”

05.12.2016.

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić, i direktor JKP „Subotičke pijace”, Ilinka Vukoja, večeras su, na Trgu republike, svečano otvoriti šesti po redu zimski vašar pod nazivom „Winterfest". Ova, sada već tradicionalna manifestacija, koja je prerasla u svojevrsnu božićno-novogodišnju atrakciju grada Subotice, održava se na prostoru tzv. „Malog korzoa”, u periodu od 5. decembra 2016. do 13. januara 2017. godine.

10679_1.jpg 

Ilinka Vukoja je, obraćajući se medijima, izjavila da se JKP „Subotičke pijace” trudilo da prostor ne kome će se održati „Winterfest” izgleda, kako je rekla, ovako čarobno i privlačno za sve Subotičane, ali i za goste koji će tokom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika posetiti naš grad.

Uz podsećanje da je cilj zimskog vašara očuvanje i promocija tradicije izrade narodnih rukotvorina, prezentacija velikog broja proizvoda starih zanata i široke ponude domaće i organske hrane, vina i rakije, odnosno gastronomske ponude tradicionalnih jela sa ovog područja, Tivadar Bunford je, u svom obraćanju, rekao da će učesnici „Winterfesta” ove godine svoje proizvode predstaviti na više od 80 štandova.

– Centar grada je i ove godine lepo okićen, pripremljen za praznične dane, a središte ove božićno-novogodišnje atmosfere predstavlja ‘Winterfest’. Pored prazničnog osvetljenja tu je i zajednička jelka svih građana i svetleće figure, što sve ujedno doprinosi tome da porodice ovde provedu prijatne zajedničke trenutke. Da bismo deci pružili još sadržajniji provod, pripremili smo im i jedno iznenađenje: kocke od kojih mogu da grade i da se slobodno igraju sa svojim roditeljima – istakao je Tivadar Bunford, poželevši istovremeno svim sugrađanima prijatne božićne praznike i srećnu i uspešnu Novu godinu.

10679_2.jpg 

Srđan Samardžić je, svečano otvarajući ovogodišnji „Winterfest”, u ime grada Subotice, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime, pozvao sve sugrađane da posete ovu tradicionalnu manifestaciju, da osete pretprazničnu atmosferu i uvere se u specifičnosti ovog podneblja kada je reč o gastronomiji, domaćoj, organskoj hrani, rukotvorinama i proizvodima starih zanata.

Manifestacija je svečano otvorena uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole Subotica.

Organizator „Winterfesta” je JKP „Subotičke pijace”, uz podršku grada Subotice. Zimski vašar će, do 13. januara 2017. godine, biti otvoren za posetioce svakoga dana od 9 do 21 čas.

10679_3.jpgKONTAKT CENTAR 024
Rođeni, venčani i preminuli
Uzmi račun i pobedi
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy