LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

„Medeni doručak“ u OŠ „Ivan Milutinović“

23.11.2016.

Akcija pod nazivom „Medeni doručak“ u organizaciji Udruženja pčelara „Pčela” iz Subotice, održana je danas u OŠ „Ivan Milutinović“. Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakla je, tim, povodom, da cilj akcije nije samo promocija meda, kao zdrave namirnice, nego i stvaranje navika pravilne ishrane kod osnovaca.

10651_1.jpg 

- Ovo je prva škola koju sam posetila u okviru ove akcije. Mislim da je veoma značajno da se ovakve akcije realizuju, jer je bitno da deca kroz obrazovni sistem shvate značaj zdrave ishrane, prvenstveno zdravih obroka – rekla je Nataša Aleksić.

Od februara do danas u okviru akcije „Medeni doručak“, članovi Udruženja „Pčela“ obišli su 11 škola i poslužili 2.500 dece sa ovom hranljivom namirnicom.

U petak, 25. novembra, u planu je da se „Medeni doručak“ posluži učenicima osnovnih škola „Vladimir Nazor“ u Đurđinu i „Matija Gubec“ u Tavankutu, 3. decembra u Crvenom krstu u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi i 6. decembra u OŠ „Matko Vuković“ u Subotici.

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ sa oduševljenjem su prihvatili akciju „Medeni doručak“. U tu čast deca su zajedno sa nastavnicima organizovala priredbu, jer kako ističe direktor, Ivan Stipić, važno je da se deca upoznaju sa zdravim načinom ishrane.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava