Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Regionalna konferencija o razvoju novih vidova turizma i njihove održivosti

18.11.2016.

U Novom Sadu danas je započela sa radom dvodnevna regionalna konferencija o razvoju posebnih vidova turizma, koji mogu biti u funkciji lokalnog ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine. Regionalnoj konferenciji o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju: „Menjajući region: turizam i Agenda održivog razvoja do 2030.” prisustvovali su gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i član  Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nebojša Daraboš. Na konferenciji je istaknuto da na teritoriji AP Vojvodine postoje čak 134 područja prirode pod različitim stepenima zaštite, sa bogatim biodiverzitetom, a neka  od tih područja su i pod međunarodnom zaštitom.

 10641_1.jpg

Predstavljajući projekat „Promocija ekoturizma i zaštita životne sredine Subotičke peščare i Ludaša”, Daraboš je govorio na temu: „Javno privatno partnerstvo i društveno odgovorno poslovanje u cilju finansijske održivosti zaštićenih područja”.

- Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalnih preduzetnika, malih poljoprivrednih proizvođača, jačanje kapaciteta upravljača zaštićenih područja, kao i stvaranje uslova za formiranje lokalnih akcionih grupa na teritoriji Subotice, Palića i Ludaša. Projekat zajednički realizuju  Grad Subotica, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, GIZ  i Centar za istraživanje i studije turizma  - rekao je Nebojša Daraboš.

Konferenciju je organizovao Centar za istraživanja i studije turizma, uz podršku i partnerstvo Pokrajinske vlade, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, Centralne evropske inicijative (CEI), Grada Subotice i Turističkih organizacija Srbije, Vojvodine i Crne Gore.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odobrila je predlog da se 2017. godina proglasi Međunarodnom godinom održivog turizma. Ovom odlukom usvojenom 4. decembra 2015. prepoznata je važnost međunarodnog turizma i posebno, njegove održivosti. Odluka da se usvoji 2017. kao Međunarodna godina održivog turizma dolazi u posebno važnom trenutku kada međunarodna zajednica usvaja nove dokumente „Agenda 2030“ i „Ciljevi za održivi razvoj“, odobrene od strane Generalne skupštine UN-a.


European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>