Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvorena izložba karikatura

17.10.2016.

Najbolje radove sa konkursa „Dani savremene srpske karikature 2016“ Subotičani će imati priliku da pogledaju narednih deset dana. Izložbu, na kojoj je postavljeno 80 najboljih radova, večeras je, u galeriji Otvorenog univerziteta, svečano otvorila Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica.

10576_1.jpg 

Muhamed Đerlek, iz Novog Sada, koji se karikaturom bavi više od 30 godina, osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem konkursu magazina „Dani“. Drugo mesto zauzela je mlada Subotičanka, Kristina Radojčin, sa radom na temu grada u kom je odlučila da spoji Gradsku kuću i Narodno pozorište, a treće Svetlana Ceca Krstić, iz Beograda, koja je uradila portrete subotičkih olimpijaca, Davora Štefaneka i Nikole Kalinića.

Prema rečima predsednika žirija i poznatog karikaturiste, Milenka Kosanovića, drugi konkurs za najbolju karikaturu organizovan je s namerom da Subotica bude epicentar savremene srpske karikature, što, kako je naveo, potvrđuje i interesovanje autora za konkurs – od oko 50 aktivnih karikaturista u našoj zemlji, njih čak 45 poslalo je svoje radove.

Za direktora i glavnog i odgovornog urednika Magazina „Dani“, Vladana Stefanovića, broj od čak 150 radova koliko ih je pristiglo na konkurs, ide u prilog činjenici da u Srbiji nedostaju manifestacija ovog tipa.

10576_2.jpg 

Jasmina Stevanović je Salon karikature otvorila podsećajući na anegdotu sa prošlogodišnje izložbe, kada je jednog školarca koji se smejao liku nacrtanom na karikaturi prekorio drugi rekavši mu da se ne smeje jer - to može svakom da se desi.

– Karikatura može svakom da se desi. Bez obzira da li je posmatramo kao novinarstvo, umetnost ili društvenu kritiku, karikatura je nešto što nikoga ne ostavlja ravnodušnim i nešto što je prijemčivo i blisko svima nama – naglasila je Jasmina Stevanović.

Konkurs za savremenu srpsku karikaturu u organizaciji Magazina „Dani“ raspisan je drugu godinu za redom. Tema ovogodišnjeg  konkursa bila je „Grad Subotica“, a prvonagrađeni je dobio nagradu u iznosu od 50.000 dinara.

10576_3.jpg

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop