Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obeležen Evropski dan osoba sa autizmom

03.10.2016.

Povodom Evropskog dana autizma, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica je, u prostorijama „Kuća iza duge”, organizovalo akciju „Maštom i prijateljstvom dohvatimo dugu”. Akciji, u okviru koje su organizovane kreativne radionice na kojima su učestvovala deca iz nekoliko subotičkih osnovnih škola, pridružili su se članovi Gradskog veća grada Subotice zaduženi za oblast obrazovanja i oblast socijalne zaštite i zdravstva, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović.

 10552_1.jpg

Predsednica Gradskog udruženje za pomoć osobama sa autizmom u Subotici Suzana Skenerović je, tim povodom, kazala da je 5. oktobar Evropski dan osoba sa autizmom i da je ovo peta godina postojanja „Kuće iza duge” koja okuplja oko 25 porodica.

- Zahvaljujući javnim radovima tokom leta smo imali dnevni boravak od 9 do 15 časova.U sklopu Evropskog dana osoba sa autizmom održaćemo i jedan okrugli sto na temu ’Problemi usluge socijalne zaštite’, gde ćemo akcenat staviti na ličnog pratioca za dete. Najbolji primer usluge ličnog pratioca za osobe sa invaliditetom u okviru jednog udruženja imamo u Beogradu koji, inače, finansira čak 310 ličnih pratioca. Želimo da dovedemo ljude iz Beograda da nam objasne kako je to kod njih rešeno i da to primenimo i u Subotici – istakla je Suzana Skenderović.

Ilija Đukanović je rekao da je veoma bitno što u našem gradu imamo jedno ovakvo udruženje i dodao da će lokalna samouprava, u skladu sa mogućnostima, i dalje pomagati rad i aktivnosti Gradskog udruženju za pomoć osobama sa autizmom. Grad Subotica je, podsetio je, za ovo udruženje koje se bavi društveno-humanitarnim radom ove godine obezbedio sredstva u iznosu od 384.000 dinara.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop