Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Odrediti jedno mesto za podnošenje zahteva za azil

28.07.2016.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas, pošto je obišao Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici, da je Srbija uzor za region zbog odnosa prema migrantima, jer nije gradila ograde nego prihvatilišta, ali da mu je teško palo suočavanje sa situacijom u kojoj se oni nalaze.

10545_1.jpg 

Kajl Skot je ponovio da bi Srbija i Mađarska trebalo da dogovore određeno mesto na kome migranti mogu da traže azil.

Ambasador Skot je Centar obišao zajedno sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Irenom Vojačkovom Solorano, državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenadom Ivaniševićem, pokrajinskim sekretarom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predragom Vuletićem, predsednikom Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji grada Subotice i koordinaciju aktivnosti u cilju rešavanja problema migracionih tokova Milimirom Vujadinovićem i Ilijom Đukanovićem, članom Gradskog veća grada Subotice zaduženim za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Ambasador Ajgner je rekao da je Austrija prihvatila oko 100.000 izbeglica i podsetio da je Evropska unija napravila sporazum sa Turskom da se smanji nelegalni dolazak izbeglica iz te zemlje.

Ministar Vulin je naglasio da Srbija svoj stav prema migrantima ne menja i da se uvek odnosila i da će se prema njima odnositi onako kako treba, kao prema ljudskim bićima, ali da Srbija ne može sama da reši taj problem i ne može da odgovara za postupke tuđih vlada.

10545_2.jpg 

– Mi svoje smeštajne kapacitete otvaramo za migrante, a ova situacija može da se reši za pola sata, samo je potrebno da Mađarska kaže da zahteve neće primati kod žice, ili u privremenim prihvatnim centrima, već na jednom mestu, a to može biti i Preševo, tako da će migranti biti smešteni i imati najbolje uslove u prihvatilištu, a ne u privremenim i ilegalnim prihvatilištima – rekao je Vulin.

Takva odluka Mađarske koristila bi svima, i migrantima, koji se ne bi patili, i Mađarskoj, koja ne bi morala da angažuje tolike vojne snage na granici, kao i Srbiji, koja bi neuporedivo lakše organizovala prijem, kazao je Vulin, i dodao da su u toku razgovori sa Mađarima i da očekuje da će biti postignut dogovor o jednom mestu za podnošenje zahteva za azil.


POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop