Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Dom zdravlja dobio na korišćenje vozilo za medicinski transport

21.07.2016.

Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) predalo je danas Domu zdravlja Subotica na korišćenje vozilo za medicinski transport koje će služiti za potrebe medicinskog zbrinjavanja migranata, ali i za potrebe medicinskog zbrinjavanja građana. Primopredaji vozila, pored predstavnika organizacije IDC i Doma zdravlja, prisustvovali su Milimir Vujadinović, predsednik Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji grada Subotice i koordinaciju aktivnosti u cilju rešavanja problema migracionih tokova, i Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

10541_1.jpg 

Milimir Vujadinović je, obraćajući se medijima, rekao da je Dom zdravlja često u situaciji da ne može uvek da stigne na sve adrese gde je pomoć potrebna i da je ovo jedan korak ka relaksiranju tog problema.

– Vozilo će se upotrebljavati za pomoć migrantima na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, u Prihvatnom centru u Subotici, kao i za potrebe naših građana – naveo je Vujadinović.

Održavanje higijene u međugraničnom pojasu na Kelebiji, gde boravi jedan deo migranata, nije u nadležnosti grada Subotice, ali taj problem je rešen uz pomoć organizacije „Save the children“, istakao je Vujadinović, i dodao da migrantska kriza grad Suboticu nije koštala ni dinar, jer je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, odlukom Vlade Srbije, refundirao sve dosadašnje troškove koje je Grad imao.

Direktorka Doma zdravlja Subotica Mila Bogdanović Dujmić izjavila je da je povećana potreba za pružanjem neophodne lekarske pomoći migrantima, posebno ženama i deci, i da će privremena donacija olakšati svakodnevni rad ove ustanove.

– Mogu Vam reći da se to menja iz dana u dan. Ima dosta trudnica, dece, mnogo povreda, zubobolja i drugih tegoba kod migranata. Vozilo ćemo koristiti za prevoz pacijenata iz Prihvatnog centra i sa granice do naših ambulanti kako bi im ukazali adekvatnu medicinsku pomoć, ali i za sva urgentna stanja za naše sugrađane, kada se ukaže potreba – kazala je Mila Bogdanović Dujmić.

Direktor udruženja Inicijativa za razvoj i saradnju, Miodrag Nedeljković, rekao je da je pomoć koju ova organizacija pruža gradu Subotici nastavak izgradnje kvalitetnih partnerskih odnosa i da se, s obzirom na to da IDC u Prihvatnom centru u Subotici ima svoju lekarsku ekipu, u jednom trenutku pojavila potreba da se pojača transport do Doma zdravlja ljudi koji imaju potrebu za ukazivanjem medicinske pomoći.

– Kontaktirao nas je Milimir Vujadinović, narodni poslanik, i zamolio da pomognemo i pojačamo usluge koje pruža Dom zdravlja Subotica. Dokle god postoji ta potreba, ambulantno vozilo će biti ustupljeno Domu zdravlja. Dogovorili smo se, takođe, da ovo vozilo ne služi samo za potrebe medicinskog zbrinjavanja migranata nego i za potrebe medicinskog zbrinjavanja građana Subotice – naglasio je Miodrag Nedeljković.

10541_2.jpg 

Nakon primopredaje vozila, na Trgu republike, Ilija Đukanović je sa Milom Bogdanović Dujmić i Miodragom Nedeljkovićem, u prostorijama Doma zdravlja Subotica, razgovarao o intenziviranju saradnje sa humanitarnim organizacijama.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop