Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Završena prva faza radova na izgradnji azila za pse

19.04.2016.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo” Veselin Šuković obišli su danas Prihvatilište za napuštene pse i mačke u Ganjo šoru, u Mesnoj zajednici „Zorka”. Parcela na kojoj se nalazi objekat površine je oko 5.270 kvadratna metra, a kompleks se sastoji iz dva dela: nečistog, površine 2.369 kvadratnih metara, i čistog dela prihvatilišta površine 2.902 kvadratna metra. Sredstva za realizaciju prve faze radova na izgradnji nečistog dela prihvatilišta u iznosu od 5.942.000 dinara obezbedilo je JKP „Čistoća i zelenilo”, dok su sredstva za realizaciju prve faze radova na izgradnji čistog dela prihvatilišta u iznosu od oko 15 miliona dinara u potpunosti obezbeđena iz budžeta Grada.

10099_1.jpg 

Prva faza radova na izgradnji azila za pse je okončana i stvoreni su uslovi da ovo prihvatilište za napuštene pse i mačke dobije dozvolu za probni rad, rekao je gradonačelnik Maglai, obraćajući se medijima nakon obilaska azila.

- Prihvatilište je izgrađeno tako da omogućava optimalne uslove za životinje koje su u njemu smeštene, a znatno smo povećali i kapacitete azila. Uslovi za boravak pasa u prihvatilištu su neuporedivo bolji nego što su bili i sada imamo jedan od najmodernijih azila, ne samo u regiji nego u celoj državi. Mislim da smo i ovu problematiku rešili, posle 10 godina mučenja i raznih obećanja. Nadam se da će Javno komunalno preduzeće ’Čistoća i zelenilo’ uskoro da raspiše i javnu nabavku za drugu fazu radova za koju je predviđeno 8,5 miliona dinara – istakao je, između ostalog, Jene Maglai.

10099_2.jpg

Veselin Šuković je kazao da se u nečistom delu prihvatilišta nalaze 22 postojeća, zidana boksa i 50 novoizgrađenih boksova za prijem uhvaćenih pasa gde se vrši trijaža, dehilmentizacija, sterilizacija, kastracija, pregled na bolesti, čipovanje i vakcinacija.

Čisti deo prihvatilišta, naveo je, ima tri linije boksova sa po 32 boksa, boksovi su montažno-demontažne tipske čelične konstrukcije, u svakom boksu je predviđen smeštaj po dva psa u kućicama i svaki boks ima svoje malo dvorište, standardno ograđen predprostor.

On je naglasio da je posle završetka prve faze radova i objedinjenja parcele azil upisan u Registar prihvatilišta za pse i mačke pri Upravi za veterinu i da su sa izdavanjem dozvole za probni rad u trajanju od godinu dana praktično stvoreni svi preduslovi za otvaranje i rad azila, odnosno rad zoohigijenske službe.

10099_3.jpg 

- Po opremanju zoohigijenske službe svim potrebnim sredstvima za rad, što očekujemo da će se desiti u naredne dve nedelje, mi ćemo pokrenuti hvatanje pasa lutalica sa gradskih ulica - najavio je Šuković.

Druga faza izgradnje azila, kako je rekao, predviđa izgradnju objekta za smeštaj mačaka, u čistom delu, i objekta za izolaciju bolesnih pasa i mačaka, takođe u čistom delu.

- Predviđena je i izgradnja objekta za pripremu hrane, magacinskog prostora za dezinfekciona sredstva i objekta za kupanje pasa i mačaka. Predračunska projektantska vrednost za ove radove iznosi oko 10,5 miliona dinara i njihovo izvođenje bi se finansiralo uz učešće sredstava iz budžeta u iznosu od 8,5 miliona dinara, dok bi se razlika nadoknadila iz sredstava prihoda JKP 'Čistoća i zelenilo'. Mi očekujemo da ćemo do septembra uspeti da zaokružimo kompletan objekat prihvatilišta, stvorimo uslove za njegov rad na vrlo visokom nivou i smanjimo populaciju napuštenih pasa i mačaka – kazao je Veselin Šuković.

U Prihvatilištu za napuštene pse i mačke, kapaciteta za 250 pasa, trenutno je smešteno 79 socijalizovanih i spremnih za udomljavanje pasa.


10099_4.jpg,

VANREDNA SITUACIJA
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop