Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Turisztikai fogadóterületként Aranyalma-díjat kapott Palics

2015.10.24.

A Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetségének (FIJET) elnöke, Tijani Haddad, Tunisz egykori turisztikai minisztere ma a Városháza Média Központjában Maglai Jenőnek, Szabadka polgármesterének átnyújtotta a rangos Aranyalma-díjat, amelyet a szervezett turizmus 170. évfordulóját ünneplő Palics turisztikai fogadóterületként érdemelt ki.

9656_1.jpg

Tijani Haddad elmondta, hogy a FIJET Igazgatósága méltányolta Palics természeti, kulturális és történelmi hagyatékát, valamint a helyi önkormányzatnak a palicsi turisztikai kínálat fejlesztésére irányuló erőfeszítéseit, amelyek célja Palicsot a térség vonzó turisztikai fogadóterületévé tenni.

Miroslav Vasin, a tartományi Kormány alelnöke, gazdasági, foglalkoztatás-ügyi és a nemek egyenjogúságáért felelős tartományi titkár-helyettes szerint az Aranyalma-díj történelmi pillanat a szerb turizmus számára, s hogy nem szabad lebecsülnünk a mások által nagyra értékelt potenciálokat.

- A turizmus terén az egyik legjelentősebb világdíjat nyertük el, s ennek megfelelően kell viselkednünk is. Büszkéknek kell lennünk, s tudatában kell lennünk annak, hogy mit is jelent a fejléceken, a palicsi és a szabadkai turisztikai kínálatot tartalmazó dokumentumokon feltüntetni az Aranyalma-díjat.  Nem szabad ezt lebecsülnünk, mint ahogyan ezt gyakran tesszük, miközben a másokét túlbecsüljük – hangsúlyozta Miroslav Vasin.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere mondott köszönetet a turisztikai fogadóterületként Palicsnak odaítélt világszintű elismerésért, majd kiemelte: szemmel látható, hogy néha mások jobban méltányolják ennek a turisztikai desztinációnak a kapacitásait, lehetőségeit mint mi magunk, s hogy az Aranyalma-díj nagy kihívás, de kötelezettség is a számunkra, hogy magasabb szintre emeljük Palics és Szabadka turisztikai kínálatát.

- Ez a díj is azt bizonyítja, amiről korábban is beszéltünk, vagyis hogy csak tőlünk függ, hogy Palics az egyik legjobb turisztikai fogadóhely lesz-e. Ha Palics potenciáljait felismerik azok, akik máshonnan érkeznek ide, akkor nekünk magunknak is erőt kellene merítenünk, hogy megtegyük a szükséges lépéseket. Az elismerés segítségünkre lesz abban, hogy a jövőben a tartományi és a köztársasági szervekkel együtt munkálkodjunk a turizmusfejlesztési főterv előirányzatainak a megvalósításán, valamint Palics és környéke biodiverzitásával kapcsolatos gondok megoldásán – mondta Maglai Jenő.

9656_2.jpg

A rangos elismerés átadásán jelen volt Plamen Sztavrev, az Aranyalma-díjat odaítélő bizottság elnöke és Đorđe Mihajlović, a FIJET szerbiai tagszervezetének alelnöke.

A FIJET igazgatósága úgy döntött, hogy 2015-ben kettő helyett három díjat oszt ki, így Dubrovnik és Moszkva mellett turisztikai fogadóterületként Aranyalma-díjat kapott Palics is. A díjat 1970 óta ítélik oda a kivételes turisztikai potenciálokkal rendelkező országoknak, városoknak illetve fogadóterületeknek.

Szerbiában elsőként Palics nyerte el ezt az elismerést, s ezzel olyan turisztikai desztinációk mellé sorakozott fel, mint Rovinj, Sarm es-Sejk, Luxor, Antalya, Szicília, Nicosia, Postojna, Sveti Stefan és mások.

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>