Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán vendégszerepel a magyar Nemzeti Énekkar

2014.06.05.

- Kedden, 2014. június 10-én a Városháza Dísztermében 20 órai kezdettel humanitárius hangversenyt tart a magyar Nemzeti Énekkar. A belépés díjtalan, a koncert közönsége pedig lehetőségeihez mérten adományozhat pénzt az árvíz sújtotta területek lakosságának a megsegítésére. A hangverseny műsorán Liszt, Verdi, Rossini, Kodály, Bartók és Orff művei szerepelnek – jelentette be a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődésügyi tanácsadója.

8064_1.jpg

Kiemelte, hogy a Nemzeti Énekkar a legreprezentatívabb kórusok közé tartozik és az egyik legjelentősebb magyar művelődési intézménynek számít. Ágoston Pribilla Valéria elmondta, hogy a koncert a szabadkai hangverseny részét képezi. Szabadka Város az Electa Egyesület fő partnere ennek a projektnek a megvalósításában, melynek célja a művészi értékű zene népszerűsítése.

A magyar Nemzeti Énekkar gazdag hangzású kórus, amelynek 85 tagja van – mondta az Electa Egyesület elnöke, Miloš Radović, majd hozzátette, hogy a kórus rendszeresen fellép a hazájában és külföldön, a nemzetközi versenyeken és szemléken.

- A karnak eredményes fellépései voltak Európa számos nagyvárosában, többször bemutatkozott a japán közönségnek, Izraelben, a Kanári szigeteken és Törökországban is. A Vatikánban kétszer léptek fel, 2000 szeptemberében II. János Pál pápa meghívására, 2012-ben pedig XVI. Benedek pápa meghívására, amikor is rendkívül sikeres hangversenyt tartottak - hangsúlyozta Radović.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop