Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta közgyűlését az IPA Szerb Szekciója

2014.05.31.

A Városháza Dísztermében megtartotta IX. közgyűlését a Nemzetközi Rendőr Szövetség (IPA) Szerb Szekciója, amelyen az ország 20 régiójának képviselői számoltak be egyévi munkájukról. Az IPA Szerb Szekciója közgyűlésén vendégként mintegy 150 rendőr is vendég volt 13 országból: Görögország, Hollandia, Izrael, Ausztria, Szlovénia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Montenegró, Albánia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország és Macedónia képviseltette magát.

8054_1.jpg

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot, amiért Szabadka egy ilyen rendezvény házigazdája, s hogy a szabadkai IPA régióból olyan sok tag kapcsolódott be az IPA Szerb Szekciójának a munkájába, majd a közgyűlés résztvevőinek és vendégeinek kellemes szabadkai tartózkodást kívánt.

- Nehéz és felelősségteljes az Önök munkája, s ezért is fontos, hogy erősítsék az egymásközti barátságot, s hogy szakmailag is tovább képezzék magukat. Magától értetődő, hogy a helyi önkormányzat támogatja az IPA szabadkai régióját és az IPA Szerb Szekcióját, hiszen közös a feladatunk: meg kell védenünk a polgárok érdekeit, vagyonát, a közrendet, a polgárok békéjét és biztonságát. Szabadka Város önkormányzata anyagi és egyéb lehetőségei függvényében az elkövetkező időszakban is támogatja majd az Önök munkáját – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Aleksandar Rajinović, az IPA szabadkai régiójának elnöke elmondta, hogy szervezetük 2008. március 15-én alakult meg, Szerbiában másodikként, jelenleg 200 tagja van, s hogy Szerbia és a térség egyik legszervezettebb és legaktívabb régiójának számít.

Kiemelte, hogy az IPA szabadkai régiója 9 külföldi régióval alakított ki testvérszervezeti kapcsolatot. Ezek Magyarországról Csongrád, Bácskiskun és Bajsa, Görögországból Patra, Romániából Temesvár, Horvátországból Eszék, Bosznia és Hercegovinából Doboj, Szlovéniából Koper és Macedóniából Prilep.

Mint mondta, az IPA szabadkai régiójának van saját IPA központja, amely az első Szerbiában.

- Szabadka Várostól kaptunk egy irodát, amelyben a találkozóinkat, összejöveteleinket tartjuk és tájékoztatjuk az IPA-t illetve a Szerbiába érkező kollégákat – mondta Rajinović.

Az IPA Szerb Szekciójának elnöke, Dragan Petković elmondta, hogy a Szerb Szekciónak (amely 2007-ben lett az IPA teljes jogú tagja) jelenleg 20 régiója működik, amelyek a rendőrségi igazgatóságok illetve a közigazgatási körzetek területét fedik. További tíz régió megalakulása van folyamatban, így az IPA-nak több mint 3.500 tagja lesz.

- Szekciónk a nemzetközi szövetségtől nagy elismerést kapott azzal, hogy 2012 szeptemberében mentori szereppel bízták meg a montenegrói szekció megalapításában. Mentori munkánk igen eredményes volt, ami megnyitotta előttünk az utat, hogy megpályázzuk a mentori feladatkört albán barátaink esetében is – mondta Petković.

Az IPA – a Nemzetközi Rendőr Szövetség – 1950-ben alakult meg, eszperantó nyelvű jelmondata pedig „Servo per Amikeco” (Barátsággal szolgálni).

Ezzel a jelmondattal összhangban az IPA Szerb Szekciójának közgyűlésén részt vett országok szinte mindegyik képviselője bejelentette, hogy segélyt adományoznak a szerbiai árvizekben károsult kollégáiknak és a többi polgárnak is.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia