Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete elfogadta a 2023. évi pótköltségvetést

2023.06.01.

A képviselő-testület mai, 36. rendes ülésén, melyre a Városháza dísztermében került sor, a tanácsnokok elfogadták a Szabadka város 2023. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítását.  A pótköltségvetés kerete valamivel több mint 9,25 milliárd dinár, ami 737,16 millió dinárral haladja meg a 2022 decemberében elfogadott költségvetés keretét.

15819_1.jpg 

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a döntés meghozatalát követő sajtónyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a Szabadka város 2023. évi költségvetéséről szóló rendelet a 2022. decemberi ülésen lett elfogadva 8.515.351.000 dinár összegben, a tárgyévi költségvetési bevételek teljesítése a tervezett ütemben halad, és az első negyedévi realizálás 31,80 %, ami jó teljesítési mutatót képez.

"A megszavazott pótköltségvetés kerete 9.253.513.000 dinár, és a jelenlegi tervhez képest 737.162.000 dinárral nagyobb az eredetileg elfogadott keretösszegnél. Azért növekedett meg a költségvetés kerete, mert Szabadka város 2022-es zárszámadása alapján forrástöbblet keletkezett. Már az idei első negyedévben jelentősen megnőtt a magasabb kormányzati szintekről utalt transzferek összege. A város a Bunyevác-ház megvásárlásának és átalakításának társfinanszírozására 19.071.000 dinár, az Ifjúsági Központ építésének társfinanszírozására 21 millió dinár bevételt valósított meg, valamint a közlekedési infrastruktúra kiépítésének társfinanszírozására is - melyre aláírták a határozatot és hamarosan 250 millió dinár átutalása várható." – mondta Stevan Bakić polgármester.

A kiadások tekintetében – tette hozzá – többletforrást kellett biztosítani a közvetlen és közvetett költségvetési szervek rezsi- és útiköltségeire, a diákok utaztatására, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő épületek, berendezések folyó javítására, karbantartására.

15819_2.jpg

„Az ukrajnai háború, az energiaválság és egészen a közelmúltig a Covid-19 világjárvány miatt felborultak a piaci árak, és az árak növekedéséhez igazodnunk kellett, hogy az egyes helyrendeket a közvetett és közvetlen költségvetési szervek miatt helyreállíthassuk.” – mondta Stevan Bakić polgármester.        

Arra a kérdésre, hogy a Szabadka a 2024. év sportvárosa Európában cím elnyerése megkövetel-e egy újabb költségvetés módosítást a következő évben, és milyen előnyöket vár Szabadka város és a városi sportélet ettől a címtől, a polgármester elmondta, hogy közvetlenül a képviselő-testület 36. rendes ülésének kezdete előtt érkezett a hír az Európai Sportfővárosok és Városok Szövetségétől (ACES Europe), hogy a 30 város versenyében Szabadkát nyilvánították a Sport európai városává2024-ben.

„Amint azt a szószéken is elmondtam, a Sport európai városa cím, amelyet városunk 2024-ben visel majd, kivételes elismerés Szabadka számára. Idén decemberben szabadkai sportolók viszik be Szerbia zászlaját az Európai Parlamentbe. Nagy elismerés ez városunk sportmunkásainak és a szabadkai sportolóknak az elmúlt évtizedekben kifejtett erőfeszítéseiért az országos, Európa- és világbajnokságokon, valamint olimpiai versenyeken elért valamennyi éremért. Ebből Szabadka város és polgárai profitálnak, különösen a sportolók. Ez további motivációt jelent számunkra, hogy még többet fektessünk be a sportinfrastruktúrába és sportolóinkba, akik – mint már sokszor mondtam – városunk legjobb nagykövetei, ami most is meg lett erősítve.” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15819_3.jpg

Szabadka Város Képviselő-testületének mai ülésén mind a 11 napirendi pont elfogadásra került. 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>