Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 36. ülésének bejelentése

2023.05.31.

„Holnap tartjuk Szabadka Város Képviselő-testülete 36. rendes ülését, melynek napirendjén 11 pont szerepel. Közülük a legjelentősebb a Szabadka város 2023. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról szóló rendelet, valamint a Szabadka város 2022. évi zárszámadásáról szóló rendelet meghozatala.” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a Városháza Médiaközpontjában a képviselő-testület holnapi, 2023. június 1-jére, 9.00 órai kezdettel összehívott ülése kapcsán megtartott mai sajtótájékoztatóján.

15818_1.jpg

Szabadka város 2023. évi költségvetésének módosításáról szólva dr. Pásztor Bálint kiemelt néhány projektet, melyek ennek köszönhetően valósulhatnak majd meg.

„Teljesen fel lesz újítva és ki lesz szélesítve a Ludas és Kispiac települések közötti út városunk területéhez tartozó szakasza. Ez az út nagyon forgalmas, felújítása mind a szabadkai, mind a magyarkanizsai önkormányzat területén élők érdekét szolgálja. Az önkormányzatok területéről beszélek, de elsősorban a két falu lakossága számára fontos. Mivel azonban ez Magyarkanizsa község, de a Tisza mente térség településeihez vezető legrövidebb út is, felújítása és kiszélesítése egyben regionális jelentőségű.” – hangsúlyozta.

Hozzátette, kerékpárút is épül, a kisbajmoki bolhapiac és ipari övezet között.

„Az ipari övezetben dolgozók évek óta várnak erre, ezért nagyon örülök, hogy a szabadkai önkormányzat Vajdaság AT támogatásával ezt a beruházást is megvalósítja a pótköltségvetés elfogadásával és jelentősebb forrásokat biztosítottunk mind a városi, mind a külvárosi utcáinak aszfaltozására is.” – tájékoztatott.

Arra kérdésre, hogy a pótköltségvetés révén mekkora összeggel növekszik a 2023. évi költségvetés, dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy a tárgyévi tervhez képest a javasolt költségvetési keret valamivel több, mint 737 millió dinár és a javasolt módosítással az idei költségvetési keret valamivel több, mint 9,25 milliárd dinárt tesz ki.

Kiemelte, hogy a Szabadka város 2022. évi egységes zárszámadásáról szóló rendelet a holnapi ülés másik nagyon fontos napirendi pontja, és hozzátette, hogy ezt a két rendeletet a testület, mint általában, egyhangúlag fogadja el, hiszen a költségvetés ilyen mértékű végrehajtása követendő példaként szolgálhat más önkormányzatok számára.

15818_2.jpg

„A költségvetés 90%-os megvalósulása, itt a bevételi és kiadási oldal átlagára gondolok, a városi közigazgatás érdeme és példaértékű lehet az önkormányzatok számára. És ha már a tavalyi költségvetés megvalósulásáról, illetve a zárszámadásról beszélünk, emlékeztetni szeretnék néhány költségvetésből teljesített projektre, mint például a csantavéri II. szőlősor utca és a bajmoki Dózsa György utca aszfaltozása, a vízvezetékhálózat bővítése a Zorka és a Vasutas Település helyi közösségekben, a Városháza tetőszerkezetén és a palicsi Vigadó épületén végzett javításokra, a bajmoki rkt. templom épületének felújítására, és ez csak néhány a tavalyi költségvetésből tavaly megvalósított számos projekt közül.” – hangsúlyozta.

A továbbiakban a Vasutas Település és a Makkhetes övezetek, valamint Kisradanovác egy része VIII. számú általános szabályozási tervének meghozataláról tájékoztatott, amely szintén a holnapi ülés egyik témája.

„Ez a vasút építése tekintetében jelentős, de az érintett helyi közösségek kommunális infrastruktúrája jövőbeni fejlesztése miatt is, melynek előfeltétele az utcák szabályozása. Tervdokumentumról van szó, mellyel lehetővé válik néhány új utca megnyitása is városunk e részén”. – mondta.

Hozzátette, hogy a holnapi ülésen néhány kinevezési napirendi pont is megvitatásra kerül. 

„Amennyiben a képviselő-testület megszavazza a javaslatot, Jánosics Baráti Brigittát nevezzük ki Szabadka Város Szociális Központjának igazgatójává, valamint két megbízott igazgatót nevezünk ki négyéves megbízatási időtartamra, éspedig Szalma Viktóriát a Kortárs Galéria élére és Aleksandar Medakovićot Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének élére.“ – tájékoztatott dr. Pásztor Bálint.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>