Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött Palicson a Szerbiai pszichológusok 71. kongresszusa

2023.05.25.

Tegnap kezdődött Palicson a Szerbiai pszichológusok kongresszusa, amelyet a Diáküdülőben tartanak "A (kiber)pszichológia új horizontjai" címmel, mintegy 200 pszichológus részvételével, akik az új technológia és a kibertér kihívásaival foglalkoznak. A kongresszus egyperces néma tisztelgéssel kezdődött a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában és a Mladenovac környéki falvakban elkövetett két tömeggyilkosság áldozatainak emlékére. A kongresszus megnyitóján jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki alkalmi beszédében felidézte azt a fontosnak tényt, hogy 1953 óta - a Szerbiai Pszichológusok Társasága megalakulása óta - évente egyszer megtartják ezt a kongresszust.

15810_1.jpg 

"Különösen örülök, hogy immár harmadik alkalommal rendezik meg a kongresszust itt nálunk Szabadkán és Palicson, mert erre rendkívül büszkék vagyunk. Fontos továbbá az a gyakorlat, hogy mindig más helyen tartják, hogy minél szélesebb körben mutathassák be munkáját és egyben népszerűsítsük a lokális közösséget. Fontos hangsúlyozni azt is, hogy a kongresszusnak megvan a maga folytonossága, hogy soha nem volt fennakadás, függetlenül attól, hogy az országban és a társadalomban a kezdetektől a mai napig milyen körülmények uralkodtak.” – mondta Stevan Bakić.

Kitért arra, hogy a kongresszus témája mindig is a kor éppen aktuális témája volt, ahogy ma is az új technológia kihívásai és a kibertér, amelyben vagyunk, és hozzátette - sajnos.

15810_2.jpg 

"A régi gárdához tartozom, amely nagyobb ellenállást tanúsít ennek az új technológiának egy része iránt, nem minden része, de egy része iránt. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy hatással van gyermekeinkre, hiszen a család jelentőségén túl az új technológia, a portálok, weboldalak is erősen befolyásolják őket, megmutatják, mit kell tenni és mit nem. Ez az én véleményem, és remélem, hogy az államnak sikerül e téren némi rendet bevezetnie.” – hangsúlyozta Stevan Bakić.

Kiemelte, hogy a kongresszus alkalom a tapasztalatcserére, a munkák, projektek bemutatására, az elért eredményekért járó elismerések odaítélésére.

"Ezúton gratulálok minden díjazottnak, és sok sikert kívánok munkájukhoz és a magánéletben, valamint a többi résztvevőnek is. Eredményes tanácskozást kívánok, kívánom, hogy a Kongresszuson levont következtetések járuljanak hozzá hazánk szakmai és a tudományos fejlődéséhez. Szeretném, ha a munka mellett jutna idejük pihenésre is, hogy megismerhessék városunk rendkívüli szépségét, gazdag hagyományát, történelmét és kultúráját" – tette hozzá Stevan Bakić.

15810_3.jpg 

A megnyitón beszédet mondott Dr. Tamara Džamonja Ignjatović, a Szerbiai Pszichológusok Egyesületének elnöke, Dr. Gordana Đigić, a Szerbiai Pszichológusok Kongresszusa 2023 Programbizottságának elnöke, Marina Nadejin Simić, a Szerbiai Pszichológusok Egyesülete végrehajtóbizottságának elnöke és Branka Tišma, a Kongresszus Szervező Bizottságának elnöke.

A Szerbiai Pszichológusok Társasága az életmű kitüntetést prof. dr. Aleksandar Kostić akadémikusnak ítélte oda, a Borislav Stevanović díjat Dr. Dušica Filipović Đurđević és Dr. Jelena Opsenica Kostić kapta, a Živorad Žiža Vasić díjat pedig Branka Tišma pszichológus. Ebből az alkalomból más díjakat is átadtak.

15810_4.jpg 

A Szerbiai Pszichológusok május 24. és 27. között megrendezésre kerülő palicsi kongresszusán különféle programformák - előadások, szimpóziumok, kerekasztal-beszélgetések, panelek, poszter előadások, műhelyfoglalkozások, szemináriumok, könyvbemutatók, promóciók, szekciók és a Szerbiai Pszichológusok Társasága területi egyesületeinek értekezletein folyik a munka.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>