Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a Službeni glasnik kiadó Danilo Kiš könyvesboltja

2023.05.22.

Szabadkán ma a Köztársaság tér 16. szám alatt ünnepélyes keretek között megnyílt a Službeni glasnik KV Danilo Kiš új könyvesboltja, melyen részt vett Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Mladen Šarčević, a vállalat igazgatója. A megnyitón bemutatásra került Milivoj Pavlović szerző Danilo Kiš töviskoronája című könyve, melyet a szerb és a világirodalom szabadkai születésű kiemelkedő egyéniségének élete és munkássága ihletett.

15808_1.jpg 

 Stevan Bakić polgármester örömét fejezte ki, hogy részt vehet a Službeni glasnik kiadó Danilo Kiš könyvesboltjának megnyitóján, amely – mint mondta – különleges hangulatot kölcsönöz e városnak, különösen a kultúra terén, mert Szabadka a kultúra városa jelzőjét is viseli.

15808_2.jpg 

 „Ami közös Szabadka városban és a Službeni glasnik kiadóban, az az örökség gazdagsága, a nagy hagyomány. Az 1992-ben alapított vállalat a hivatalos közlönyök, lapok kiadásának hagyományát örökíti tovább, amely 1813-ban kezdődött a „Novina serbskih” kiadásával. Idén augusztusban ünnepli e hagyomány 210. évfordulóját. A Službeni glasnik KV elsősorban a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyének kiadásával foglalkozik, de országunk egyik legjelentősebb kiadójává nőtte ki magát, és könyvtárainak struktúrája szerint összegyűjtötte a legkiválóbb szerzőket, szerkesztőket, karokat és egyéb intézményeket. Szabadka város nevében és a magam nevében is sok sikert és jó munkát kívánok a Danilo Kiš könyvesboltnak, erősítse a kínálatot a kultúra területén.” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Mladen Šarčević igazgató elmondta, hogy a vállalat Szabadka után tovább bővíti kiskereskedelmi központjainak hálózatát, és mindössze néhány hónap alatt nyíltak meg a központok Tutinban, Pazarban, Požarevacon, Borban és más városokban, majd kitért arra, hogy az elkövetkező időszakban jobb együttműködést folytatnak az oktatási rendszerrel, mind a közoktatási, mind a felsőoktatási, mind pedig a tudomány területével.

15808_3.jpg

"Partnereink az Európai Bizottság és az Európai Integrációs Minisztérium, így ma alkalmunk van egy újabb, sokkal jobb együttműködést bejelenteni a közoktatási és a felsőoktatási intézményekben dolgozó kollégáinknak. A Danilo Kiš könyvesbolt minősége és a kiváltság, hogy a könyvesbolt neve megmarad csak a belgrádi Knez Mihajlo utcai könyvesbolthoz hasonlítható, amely Geca Kon nevét viseli. Arra kérem a szabadkaiakat, hogy ne betérjenek ide és az új kiadásokat kövessék, hanem arra is, hogy amikor a szerzők minden nyelven könyvbemutatókat tartanak, legyenek kedves partnereink a kultúra közös terjesztésében.” – hangsúlyozta Mladen Šarčević.

15808_4.jpg

A több szerb nyelvű kiadás mellett magyar és olasz fordításban is megjelent könyvből a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákjai olvastak fel részleteket szerb, magyar és olasz nyelven a könyvbemutatón. A könyvről a szerző, Milivoje Pavlović is beszélt.

15808_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>