Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület elnöke ünnepélyesen megnyitotta a Folk Music Fest népzenei fesztivált

2023.05.21.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma Palicson ünnepélyes keretek között megnyitotta a Folk Music Fest népzenei fesztivált, amelyet május 20-án és 21-én tartanak a Vigadó teraszán. Megköszönve a Juhászok Civil Szervezetnek, hogy immár kilencedik alkalommal megszervezték a Folk Music Festet, dr. Pásztor Bálint elmondta, ez a fesztivál az első azoknak a kulturális és sporteseményeknek a sorában, amelyeket az idén tavasszal és nyáron rendeznek majd Palicson.

15804_1.jpg

„Nagy öröm számomra, hogy megnyithatom a 9. Folk Music Fest népzenei fesztivált, amely egyike a szabadkai önkormányzat által támogatott rendezvényeknek. Úgy gondolom, hogy ez a fesztivál megérdemli ezt a támogatást, és remélem, hogy jövőre megrendezésre kerül a tizedik, jubileumi Folk Music Fest is.“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

Mi már évek óta nemcsupán beszélünk róla, a de konkrét lépéseket is tettünk annak érdekében, hogy Palics visszakerüljön a régió turisztikai térképére.

15804_2.jpg

„Ehhez pedig szükség van a szecesszió magyar változatában épített gyönyörű épületekre – a Vigadóra, a zene pavilonra, a Víztoronyra, a Női strandra. Szükség van egy szép környezetre és egy olyan parkra, mint a mi Nagy parkunk, ami a Palicsi Park Kft. gondoskodásának köszönve ilyen jó állapotban van. Megoldjuk az üdülőtelep körüli problémákat is, és a több évtizedes hanyatlás után végre úgy fog kinézni, hogy az méltó legyen Palicshoz. Befejezzük az Aquaparkot is, és tekintettel arra, hogy elkészült a terv és a műszaki dokumentáció, várhatóan a Víztorony felújítása is megkezdődik. De mindezek mellett szükség van színvonalas sport- és kulturális rendezvényekre is. A mai napot és ezt az egész hétvégét tekinthetjük a palicsi turistaszezon megnyitójaként. Az idén tavasszal és nyáron számos hasonló sport- és kulturális eseményt tervezünk, és ezúton is meghívnám minden kedves polgártársunkat, valamint a belföldi és külföldi turistákat, hogy a turisztikai szezon végéig töltsenek néhány órát vagy akár néhány napot Palicson.

A Vigadó teraszán egybegyűlteket Juhász Gábor, a Juhászok Civil Egyesület elnöke is köszöntötte, jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánva mindenkinek.

15804_5.jpg

„Külön köszönetet szeretnék mondani a Palics Park kft. dolgozóinak, Dencs Valéria, igazgatóasszonnyal az élen, akik mindenben partnereink voltak, és mindenben segítik a Folk Music Fest szervezését és lebonyolítását. Közös törekvésünk, hogy Palics idegenforgalmának gazdagításához az ilyen rendezvények szervezésével, hazai és külföldi látogatók idevonzásával hozzájáruljunk.“ – mondta többek között Juhász Gábor.

Az ünnepi megnyitó után (16:00 óra körül) Magyarország legkeresettebb gyerekprogramjával, Paár Julcsi: Kerekerdő című mesekoncertjével kezdődött meg a koncertek sora, majd 17 órától a délszláv és roma zenét is játszó Sükösdi Danubia Tamburazenekar adott koncertet, aminek a végén egy mohácsi farsangi hangulatot megidéző BuShow szórakoztatta a közönséget. 18 órától a magyar nyelvterület legdélebbi népzenei együttese, a pancsovai Csörömpölő zenekar koncertezett, majd a Kárpát-medencei összetartozás jegyében 19 órától a kárpátaljai Kokas Banda muzsikált a közönségnek, 20 órától pedig egy ismert magyarországi népzenei produkció a Bazseva zenekar zárta a koncertek sorát.

15804_3.jpg

A Folk Music Fest már szombaton kezdetét vette. 17 órától a házigazda Juhász zenekar lép színpadra, majd következik a szabadkaiak egyik kedvenc együttese, a Ravnica tamburazenekar, ezután a Kárpát-medence egyik legautentikusabb magyar zenekara, a Magos Együttes koncertezett.

15804_4.jpg

A fesztivált Szabadka Város Önkormányzata, a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat, a Tartományi Nemzeti Közösségi Titkárság, A Tartományi Művelődési Titkárság és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>