Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megnyílt a ću otvorena Međunarodna stručno-naučna konferencija Horizonti 2023

2023.05.12.

A szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakiskola május 12-én és 13-án rendezi meg a palicsi Kis vendéglőben a 13. Horizonti/Horizons 2023 Nemzetközi Interdiszciplináris Tudományos Konferenciát, amely idén a „Szakmai és tudományos újítások a gyakorlatban“ címet viseli. Az összejövetelen a hazai szakemberek mellett boszniai, horvát, szlovén, macedón, görög, lengyel, orosz és angol előadók is részt vesznek. A kétnapos konferencia megnyitóján részt vett Szabadka polgármestere, Stevan Bakić is, aki üdvözlő beszédében elmondta, hogy ez a komoly hagyománnyal rendelkező, immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő tudományos konferencia nem csak a Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakiskola, de Szabadka életében is fontos esemény.

 15791_1.jpg

„A Horizonti/Horizons 2023 konferencia célja, hogy rámutasson a tudás- és tapasztalatcsere fontosságára, az idei összejövetel témája, a: „Szakmai és tudományos újítások a gyakorlatban“ pedig arra emlékeztet bennünket, milyen nagy jelentőséggel bírnak az innovációk a konferencia által lefedett valamennyi területen. Az esemény szervezőinek köszönhetően Szabadka az orvosbiológiai tudományok, a társadalom- és bölcsészettudományok, a sporttudományok és az információtudományok kiemelkedő szakembereinek ad otthont. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az összesen nyolc országból: Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból Szlovéniából, Észak-Macedóniából, Görögországból, Lengyelországból, Oroszországból és Angliából érzetett előadónak, hogy hogy eljöttek erre a konferenciára, és részvételükkel növelik annak nemzetközi jelentőségét“ – mondta Bakić polgármester.

Örömét fejezte ki, hogy – mint mondta – a konferenciát Palicson tartják, amely Szerbia elsőrendű turisztikai célpontja, és hazánk egyik legszebb és legvonzóbb idegenforgalmi látványossága.

 15791_2.jpg

„Bízom benne, hogy a konferencia résztvevői a szakmai és tudományos együttműködésen túl lehetőséget kapnak arra is, hogy egy kicsit gyönyörködjenek Palics és környéke természeti szépségeiben. Szabadka polgármestereként szeretném köszönteni az Újvidéki Egyetem rektorát, prof. Dr. Dejan Madićot és megköszönni, hogy jelenlétével hozzájárult a konferencia jelentőségének növeléséhez. Köszöntöm továbbá a szakfőiskola igazgatóját, Dr. Vlasta Lipovacot, és köszönetet szeretnék mondani a szervezőbizottság minden tagjának, akik erőfeszítéseikkel lehetővé tették, hogy ma erre a fontos eseményre sor kerüljön. Sikeres konferenciát és színvonalas, építő jellegű vitákat és záradékokat kívánok, amelyek hozzájárulnak a szakma és a tudomány fejlődéséhez úgy hazánkban, mint annak határain túl is“ – fejezte be üdvözlő beszédét Stevan Bakić polgármester.

A konferencia hivatalos megnyitója keretében, amelyen részt vett a Szerbiai Sportszövetség elnöke, Davor Štefanek is, a jelenlévőket Dr. Vlasta Lipovac, a szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvóképző és Edző Szakiskola igazgatója, és dr. Boris Ličina, a Horitonti/Horizons 2023 Konferencia Szervezőbizottságának elnöke köszöntötték.

 15791_3.jpg

A konferencia ünnepélyes megnyitója után a szakterületükön elismert előadók mutatták be munkáikat: prof. Dr. Dejan Madić, az Újvidéki Egyetem rektora a testnevelés és sport témakörben; prof. dr. Marija Jevtić, az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának egyetemi tanára az orvostudomány és táplálkozás szakterületen; prof. emeritus dr. Prvoslav Janković a nevelés és oktatás terén; prof. dr. Platon Sovilj, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának rendes tanára az informatika és társadalom; prof. dr. Siniša Kovač, a Szarajevói Egyetem Testnevelési és Sportkarának egyetemi tanára pedig a testnevelés témájában tartott előadást.

15791_4.jpg 

A konferencián 117 szerző és társszerző vett részt, és több mint 60 tudományos munkát jelentettek be. Az ünnepi megnyitó és a plenáris előadások mellett ma két szekciót tartottak (orvosbiológiai és társadalomtudományi témákban), holnap pedig három szekciót tartanak (sporttudományok, információtudományok és társadalomtudományok). A konferencia záróünnepsége május 13-án 14:00 és 14:15 között lesz megtartva a Kis vendéglő tanácstermében.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>