Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 35. ülésének bejelentése

2023.05.03.

„Holnap tartjuk Szabadka Város Képviselő-testülete 35. rendes ülését, melynek napirendjén 17 pont szerepel. Ezen az ülésen hozunk rendeletet a Dr. Bodrogvári Ferenc díjak odaítéléséről - természetesen, ha a testület megszavazza - Mándity Kornél kerámiaművésznek, Ábrahám Máté okleveles zenésznek és Danijela Stankić képzőművészettanárnak a 2022. évben kifejtett kimagasló alkotótevékenységükért. A díjakat június 22-én, Dr. Bodrogvári Ferenc tudós születésnapján fogom átadni” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatóján, melyen a városi képviselő-testület 2023. május 4-ére 9.00 órai kezdettel összehívott 35. rendes ülésének témáit ismertette.

15777_1.jpg 

Mint mondta, a holnapi ülésen elfogadásra kerül annak a területnek a meghatározásáról szóló rendelet módosítása is, amelyen a palicsi főterv megvalósítását célzó közérdekű tevékenységekkel a Palicsi Park Kft. van megbízva és amely az akvapark és más, a hatáskörébe tartozó objektumok bérbeadásának módját és eljárását szabályozza. 

„E rendelettel megteremtjük a feltételeket a Palicsi Park Kft. hatáskörében levő létesítmények működtetésére, melyek közül a legjelentősebb nyilvánvalóan az épülőben levő akvapark. Nagyon fontos, hogy a munkálatok befejezésével párhuzamosan megteremtsük az akvapark működtetésének jogi kereteit is, amihez a bérbeadás jogi szerkezetének megfogalmazása szükséges. E rendelet jogi keretet képez, és részletesen szabályozza a bérbeadás eljárását. Ezáltal az akvapark és a Palicsi Park Kft. hatáskörébe tartozó még néhány létesítmény legfeljebb 15 évre adható bérbe. Így zárt jogi és pénzügyi struktúrát kapunk, nemcsak az akvapark építésére, hanem a kezelésére is." – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

A városi képviselő-testület elnöke a továbbiakban arról tájékoztatott, hogy a holnapi ülésen a tíz önkormányzati alapítású intézmény alapító okiratának módosítása is megtörténik.

15777_2.jpg   

"Az elmúlt hetekben és hónapokban szó volt a művelődési törvény és a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsairól szóló törvény közötti ellentétről. Felmerült az is, hogy vajon minden nemzeti tanács jogosult-e az egyes kulturális intézmények igazgatóbizottságába tagot delegálni, vagy azt közösen tehetik meg a nemzeti tanácsok, amelyek egy-egy kulturális intézményt kiemelt jelentőségűvé nyilvánítottak. Sikerült Belgrádban megállapodnunk a művelődésügyi miniszterrel, és a minisztérium jogi álláspontja, a művelődési törvény módosításáig, ami jelenleg folyamatban van, hogy minden nemzeti tanács delegálhat egy-egy tagot azokba a kulturális intézményekbe, amelyeket kiemelt jelentőségű intézménnyé nyilvánított. Több hónapos tárgyalás, egyeztetés után tehát ezt is megoldottuk, és így megteremtettük a feltételeket a város kulturális intézményei alapító okiratainak módosításához.” – emelte ki dr. Pásztor Bálint. 

A továbbiakban elmondta, hogy a városi képviselő-testület holnapi ülésének napirendjén lesz az Alsótavankút település általános szabályozási tervének kidolgozásáról szóló rendelet elfogadása. 

„A terv kidolgozásának határideje 12 hónap. Ilyen rendeletet már hoztunk néhány helyi közösség, illetve Szabadka város területén lévő település esetében. Lényege, hogy ezzel megteremtjük a hiányzó kommunális infrastruktúra kiépítéséhez szükséges előfeltételeket, a cél pedig az építési terület észszerűbb hasznosítása és a termőföld megőrzése. Alsótavankút településre 2014-től van vonatkozó részletes szabályozási terv, amely ezen általános szabályozási terv elkészültével hatályát veszti” – mondta dr. Pásztor Bálint.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>