Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gazdag kínálat a hagyományos palicsi majálison

2023.05.01.

Szórakoztató, kulturális, ismeretterjesztő, gasztronómiai és sporteseményekkel kezdődött április 29-én a hagyományos 38. palicsi majális, amely május 2-áig tart. A rendezvény házigazdái mintegy 100 000 hazai és külföldi vendéget, kirándulót és turistát várnak.

15776_1.jpg

A Palicsi-tó partján lévő sétányon mintegy 70 bódét állítottak fel kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal és gasztronómiai különlegességekkel, és nagy az érdeklődés a 10 000 négyzetméteren kialakított vidámpark iránt is.

15776_2.jpg 

A sportkedvelők számára megrendezésre kerül a hagyományos 46. Trimbi és a május elsejei vitorlás regatta. A Palicsra látogatók kötelező célpontja minden bizonnyal az Állatkert, amely április 29-től május 2-ig hosszabb ideig tart nyitva, és további tartalmakkal, kiállításokkal és műhelyfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket.

15776_3.jpg

Az oroszlánkifutó melletti Kongresszusi teremben a tavankúti Matija Gubec Egyesület festményeiből és szalmából készült alkotásaiból rendeztek kiállítást, de megtekinthető a "Kié ez" című, állati maradványokból összeállított kiállítás is, amit egyébként nem lehetne megtekinteni, mert máskor az iskolásoknak szóló előadások keretében valósul csak meg.

A Vegyészeti Technológiai Iskola biológusai állatorvos technikus önkéntesekkel együttműködve válaszolnak a kérdésekre és tájékoztatják a vendégeket az állatokkal kapcsolatban, azzal, hogy idén először a Köztisztasági és Parkosítási KKV és az állatmenhely együttműködésével fotókiállítást is rendeztek "Történetek az elhagyott kutyák és macskák menhelyéről" címmel.

15776_4.jpg

A terem másik oldalán a Környezetvédelmi Minisztérium „Úgy nézek ki, mintha házban lenne a helyem?” elnevezésű átfogó kampánya során elkobzott állatokról készült fotók láthatók, amelyekkel az állatkert illetékesei arra szeretnék felhívni az állatbarátok figyelmét, hogy körültekintően válasszanak kedvencet, és az lenne a legkívánatosabb, ha elhagyott állatot fogadnának be. Ezek mellett kétóránként, 9:00-18:00 óra között állatetetést szerveznek.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>