Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Kis Sportvásárt Szabadkán

2023.04.28.

Szabadkán ma megtartották a Szerbiai Sportszövetség által szervezett egynapos Kis Sportvásárt, a Sportminisztérium, Szabadka Város Sportszövetsége és Szabadka Város Önkormányzatának támogatásával. Az eseményen, amelyen több mint 40 sportegyesület mintegy 400 tagja mutatta be munkáját a város központi terein – a Szabadság téren és a Köztársaság téren, népszerűsítve a város gazdag sportkínálatát és az egészséges életmódot, jelen volt Zoran Gajić sportminiszter, Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár, Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke, Goran Marinković a szövetség főtitkára, és Szabadka Város Szövetségének képviselői.

15775_1.jpg 

Bakić polgármester a rendezvény megnyitóján a megjelentekhez szólva elmondta, hogy Szabadka – ahogy azt azt több történész és író is megjegyezte – 200 nevet változtatott, de mindig is a sport városa volt, és az is maradt.

„Ezt igazolja az is, hogy a különféle sportok rendkívül népszerűek városunkban, ami látható ebből is, amit a város főterén és a Városháza környékén látunk. Itt, ahol ma több mint 40 klub mutatja meg, mivel foglalkoznak és mit csinálnak. Hogy Szabadka a sport városa, azt az is bizonyítja, hogy városunk számos sportolójából lett olimpiai, világ- és Európa-érmes, és hogy minden korosztályban vannak országos bajnokaink, de az is, hogy számos szabadkai klub versenyez Szerbia legmagasabb szintű versenyein.“ – mondta Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy az önkormányzat jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megoldja a szabadkai sportklubok és sportolók problémáit.

15775_2.jpg

„Hálás vagyok a Sportminisztériumnak és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak azért a hatalmas támogatásért, amelyet e problémák megoldásában nyújtottak számunkra, illetve a városunk sportinfrastruktúrájába való jelentős beruházásokért. Idén a legtöbb forrást a sport fejlesztésére különítettük el, és az biztos, hogy itt nem állunk meg. Az Év Szabadkai Sportolója hagyományos rendezvényen, tavaly decemberben a díjak ünnepélyes átadásán ígéretet tettem, hogy új sportcsarnokot építünk. És dolgozunk rajta. Meghatároztuk a helyszínt, készül a terv- és műszaki dokumentáció, majd ezt követően megkezdjük az építéséhez szükséges források biztosítását. Ez a város megérdemel egy új, korszerű csarnokot, hogy optimális feltételeket biztosítsunk sportolóink felkészüléséhez és az élvonalbeli mérkőzések lebonyolításához. Töltsék kellemesen ezt a napot, érezzük jól magunkat együtt, és mutassuk meg, miért is sportváros Szabadka!” – mondta Stevan Bakić.

Davor Štefanek üdvözölte a Kis Sportvásár résztvevőit.

„Köszönjük, hogy ma ilyen szép számban megjelentek, és együtt megmutathatjuk, hogy mi, sportolók hogyan tudjuk megváltoztatni a világot, és jobbá, egészségesebbé és erősebbé tenni a jövőnket. Kedves gyerekek, kicsi - és már nagy sportolók! Köszönjük, hogy a sportot választottátok életútnak, amelyen az őszinteség, az igaz értékek lesznek az útmutatók, és a szeretet minden iránt, amit csináltok“ – mondta Štefanek.

15775_3.jpg

Nem titkolta, hogy izgul, mert – mint mondta – a szülővárosában beszélt, ahol számos neves sportoló született és kezdte sportpályafutását.

„A Szerbiai Sportszövetség számos, gyerekeknek szóló projektjével minden szerbiai gyermeket szeretne sportolásra, tehetségének fejlesztésére, új készségek elsajátítására és új világok felfedezésére ösztönözni. Örömmel látom, hogy ma mennyi sportpályát alakítottak ki itt, milyen sokféle sportágat lehet kipróbálni, újakat megismerni, megszeretni. Nem kell mindenkinek világbajnoknak, olimpiai bajnoknak lenni, de mindenkiből egészséges, becsületes, felelősségteljes és elégedett ember válhat. Ezért fontos tudnotok, hogy már fiatal korotoktól kezdve nagyszerű emberekké váltok, akik tudással, sport- és életsikerekkel vezetik országukat. Hiszek bennetek, és hiszem, hogy ti lesztek a büszkeségeink az elkövetkező években. Szerbia a sport és a sportolók országa, a bajnokok országa, és ezt ti is meg fogjátok erősíteni a közeljövőben elért sikereitekkel. Köszönöm mindannyiótoknak, és jó szórakozást kívánok a Kis Sportvásáron” – mondta Davor Štefanek.

Zoran Gajić miniszter kiemelte, hogy Szerbia a Sportminisztérium révén gondoskodik a sport egészéről.

„A sport egészét nem csak bajnokok, nem csak olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon szerzett érmek jelentik, hanem a piramis úgynevezett alsó része, a tömeges sport. Ti, akik testmozgással foglalkoztok mind az általános iskolában, mind a klubok keretében. Szerbia korábban soha sem ismerte fel ilyen mértékben a sport előnyeit az egész társadalom számára. Tehát ez nem csak az érmekről, nem csak a marketingről, nem csak az országos és nemzetközi szintű versenyekről szól, nem csak megtelt sportcsarnokokról és stadionokról, hanem mindenekelőtt a lakosság egészségéről, mind fizikai, mind szellemi szempontból” – emelte ki Gajić.

15775_4.jpg

Hozzátette, nagyon jó látni, hogy ilyen sok sportágat mutatnak be ilyen sok résztvevővel, akik itt bemutatják tudásukat és a napi edzésekhez való hozzáállásukat.

„Számunkra, a Sportminisztériumban mindenki bajnok és olimpiai győztes, aki minden nap kijár az edzésre és valamilyen testmozgást végez. Nagyon jól tudom, hogy az önök városa milyen fontos szerepet játszott a történelem során és ma is, egykor Jugoszlávban, ma pedig a szerbiai, az európai és a világsportban. Tudniuk kell, hogy a Sportminisztériumban és Szerbiában van valaki, aki elismeri az értékeiket, és aki a lehetőségekhez mérten segít a fényes hagyományok megőrzésében és a még jobb eredmények elérésében. és mindenekelőtt itt van ez a csarnok, és azok a feltételek, amelyek között létre kell hozni a jövő bajnokait, amit, reméljük, hamarosan mindannyian együtt meg is fogunk valósítani” – mondta Zoran Gajić.

15775_7.jpg 

A Kis Sportvásár megnyitását követően Davor Štefanek és Sreten Damnjanović, Szabadka Város Sportszövetségének elnöke labdákat osztottak a gyerekeknek, Zoran Gajić miniszter, Marko Kešelj államtitkár és Davor Štefanek elbeszélgettek a fiatal sportolókkal arról, hogyan válhat valakiből bajnok.

15775_5.jpg

A Kis Sportvásár hivatalos megnyitójának előestéjén Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a városháza zöld termében találkozott a Sportminisztérium delegációjával: Zoran Gajić miniszterrel, Marko Kešelj államtitkárral, Jovan Knežević kabinetfőnökkel és Dejan Bojović különleges tanácsadóval, Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkárral, Davor Štefanekkel, a Szerbiai Sportszövetség elnökével és Goran Marinkovićtyal, a szövetség főtitkárával,

15775_6.jpg

A Kis Sportvásár programját Igor Radošević, az Aktivnija Srbija Egyesület képviselőjének előadása gazdagította, amit Szabadka Város Sportszövetségénben tartott „A sportesemények szervezése és a sportmenedzsment“ témára, valamint az egészséges életmódot népszerűsítő foglalkozások az óvodások részére, amelyekre a város főterén került sor. 

15775_8.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>