Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A 38. palicsi majális bejelentése

2023.04.26.

Iden 38-ik éve, hogy hagyományosan megrendezésre kerül a palicsi majális, amely 2023. április 29. és május 2. között lesz megtartva és városunk gazdag kulturális, sport, művészeti, gasztronómiai és szórakozási kínálatával várja az odalátogatókat – hangzott el a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatón.

15771_1.jpg

Ercsi Hargita, a Városi Tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja elmondta, hogy ez a rendezvény nyitja meg egyben a palicsi turisztikai szezont, és reméli, hogy még jobb lesz mint a tavalyi és több látogatója is lesz mint eddig bármikor.

15771_2.jpg

„Számos kulturális és szórakoztató tartalommal készültünk, a gyerekek számára vidámparkkal, és mint minden évben, gazdag gasztronómiai kínálattal is. Annak reményében, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, mindenkit várunk idén is a palicsi majálisra." – mondta.
A Palicsi-tó parti sétányon mintegy 70 stand lesz felállítva kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal és gasztronómiai különlegességekkel, és tízezer négyzetméteren a vidámpark. A sportrajongókat a hagyományos 46. Trimbi és a május elsejei vitorlásregatta várja.

15771_3.jpg

„Most is nagy tömegre számítunk, ezért a belépés három utcából lesz ellenőrizve, a Hegedűs József, a Spliti fasor és a Penavin Olga utcákból, melyekbe csak belépőjeggyel lehet majd behajtani. A belépővel nem rendelkező látogatók számára a President Hotel mögött és a Nádas utcában jelöltünk ki parkolót. A szálloda mögötti parkoló használatáért a napi jegy ára a személygépjárművek esetében 200 dinár, a minibuszokra 400 dinár, a buszokra 500 dinár. A Nádas utcai parkoló csak személygépkocsik és minibuszok számára szolgál, az árak azonosak, és a parkoló reggel 7 órától este 8 óráig tart nyitva.” – tájékoztatott Dencs Valéria, a Palicsi Park vállalat igazgatója.  
Az állatkert ez alatt a négy nap alatt hosszabb ideig, reggel 8-tól este 8-ig tart nyitva, de a jegyek ára nem változik. A kiállításokon és az ismeretterjesztő programon kívül az állatok etetésére is lehetőség nyílik a látogatók számára.

15771_4.jpg

„Az érdeklődők megtekinthetik az állatok maradványaihoz kapcsolódó „Kié ez” című kiállítást is, amire egyébként nincs lehetőség, mert ez az iskolásoknak szóló előadások keretében valósul meg. Idén első alkalommal megrendezzük a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalattal és az állatmenhellyel való együttműködésében a „Történetek az elhagyott kutyák és macskák menhelyéről” című fotókiállítást, amelyet igyekeztünk összekapcsolni tevékenységünkkel oly módon, hogy egyszerre lesznek kitéve a polgárok által örökbefogadható házi kedvencekről készült fotók, míg a terem másik oldalán a Környezetvédelmi Minisztérium „Úgy nézek ki, mint akinek házban a helye?” elnevezésű nagy kampánya során elkobzott állatok fotói, mellyel szeretnénk felhívni a hozzánk látogató állatszerető emberek figyelmét arra, hogy körültekintően válasszanak háziállatot, és ha tartani szeretnének, a legjobb lenne, ha gazdátlan állatot választanának. A kiegészítő tevékenységek mellett kétóránként 9.00 és 18.00 óra között állatetetést is szervezünk.” – ismertette Sonja Mandić, a palicsi állatkert igazgatója.
A programról bővebb információ a Palicsi Park Kft. és az Állatkert honlapján, valamint a közösségi oldalakon található.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>