Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka: Stevan Bakić polgármester a Spartak-Enpi Karate Klub versenyzőit – az olaszországi Shotokan Karate Európa-bajnokság és Európa-kupa résztvevőit fogadta

2023.04.13.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma fogadta a szabadkai Spartak-Enpi Karate Klub versenyzőit, akik a Szerbiai Shotokan Karate Szövetség tagjaként az Egyesült Nemzetek Shotokan Karate-do szervezetén belül az olaszországi Lignanóban 2023. március 31. és április 2. között szervezett Európa-bajnokságon és Európa-kupán remekeltek. A szerbiai Shotokan Karate Szövetség színeit az Európa-bajnokságon a Spartak-Enpi 12 versenyzője védte, akik összesen 15 érmet szereztek, míg az Európa-kupán e klub szintén 12 versenyzője is részt vett és kilenc érmet nyert.

15753_1.jpg

Stevan Bakić polgármester a Városháza kék termében tartott találkozó utáni médianyilatkozatában elismerően szólt a Spartak-Enpi Karate Klub minden versenyzőjének kiemelkedő sikeréhez a nemzetközi sporteseményen, akik, mint kiemelte, erőfeszítéseikkel elnyerték a válogatotti státuszt, ami oly szent a sport világában.

„Rövid időn belül ez már a második fogadás a Spartak-Enpi Karate Klub edzői és versenyzői számára, ugyanis a tavaly októberi csehországi világbajnokságon elért siker után az Olaszországban elért eredményeikkel egyszerűen rákényszerítettek, hogy újra találkozzak, és együtt ünnepeljünk. Fantasztikus sikereket értek el, sokkal nagyobbat, mint amit elvártak tőlük. Hiszen gyerekként már megvalósították álmukat, a szerb válogatott tagjai lettek, ami minden sportág minden sportolójának álma.” – mondta a polgármester.

Kitért arra, hogy az olaszországi Európa-bajnokságon és Európa-kupán 19 európai ország több mint 1000 versenyzője vett részt, ebből – mint tájékoztatták – 18 az Európai Unió tagja.

15753_2.jpg 

"A gazdaságilag erős és fejlett országok versenyzői között a mi Szerbiánkból is voltak tehát versenyzők. A Spartak-Enpi Karate Klub sportolói négy arany, négy ezüst és hét bronzérmet nyertek az Európa-bajnokságon, és ha hozzávesszük a Kupában szerzett további kilenc érmet, akkor egyértelmű, hogy ez egy fantasztikus eredmény. A fogadáson elmondták, hogy fantasztikus körülményeik voltak, aminek nagyon örülök, és hogy az Európa-bajnokságon a barna-fekete övesek vettek részt, a Kupán pedig a kék öves kategóriáig." - mondta Stevan Bakić polgármester.

Ezen a versenyen, mint mondta, több érem is született volna, ha a versenyszabályok nem korlátozzák, hogy egy-egy kategóriában minden ország csak két-két versenyzőt nevezhet.

Ez mind a Spartak-Enpi Karate Klubot vezetők, korábbi bajnokok, most pedig a legjobb edzők kiváló munkájának eredménye, élükön Milorad Ćopićtyal. Élek az alkalommal, hogy köszönetemet fejezzem ki Szabadka Város Önkormányzata, valamennyi munkatársam és a magam nevében mindazért az eredményért, amelyet elértek, elérnek és el fognak érni. Kívánom nekik, hogy folytassák ezt az éremsorozatot, és gratulálok minden versenyzőnek. Mindemellett kiemelném Emma Kopilović kadétot, aki három érmet - egyéni versenyben arany és bronz, csapatversenyben pedig bronzérmet szerzett a legeredményesebbként, valamint Vladan Grbićet, a három senor férfi és két senior nő képezte vegyes csapat tagját. A nemzedékváltás miatt a felnőtt válogatott nem került a díjra jelöltek közé, de sorra küzdötték le ellenfeleiket és lettek Európa-bajnokok a legrangosabb kategóriában.” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15753_4.jpg

Milorad Ćopić, a Spartak-Enpi Karate Klub vezetőedzője köszönetet mondott Stevan Bakić polgármesternek és a szabadkai sportért felelős személyeknek a klub támogatásáért, segítéséért és az elért eredményeket méltató szívélyes szavakért.

„Különösen szeretnék köszönetet mondani Szabadka Város Önkormányzatának, élén Stevan Bakić polgármesterrel, valamint a sportot vezetőknek, Nataša Aleksić városi tanácstagnak és a Szabadkai Sportszövetség titkárának, Dejan Vukovićnak, akik valóban segítettek nekünk abban, hogy elmenjünk Olaszországba. Ez hajtóerő volt számunkra, és ha ez nem lett volna, nehezen érhettünk volna el ilyen eredményeket. Köszönjük és reméljük, hogy az elkövetkező időszakban is folytatjuk az együttműködést és érmekkel örvendeztetjük meg városunkat és országunkat”. - mondta Milorad Ćopić.

15753_3.jpg

Köszönetet mondott a versenyzőknek és az edzőknek is, akik az olaszországi versenyen a maximumot nyújtották.

„Ez klubunk folyamatos munkájának az eredménye, amit 1996-tól, vagyis az első naptól kezdve végzünk, mert tudtuk mit akarunk, és évek óta csak megerősítjük ezeket az eredményeket. Minden generáció fejlődésében megvan a folyamatosság, így klubunkban ma minden korosztályban vannak válogatottak, a junioroktól a felnőttekig. Mindezek a fiúk és kisfiúk, akik Olaszországban voltak, kategóriájukban országos bajnokok vagy vicebajnokok, ami azt jelenti, hogy egy igazán kivételes klubunk van több mint 200 taggal.” – mondta Milorad Ćopić.

15753_5.jpg

Stevan Bakić polgármesternek köszönetet mondtak a versenyzők is, az olaszországi Európa-bajnokságon és Európa-kupán érmet szerzett versenyzők: Vladan Grbić, Ema Kopilović, Anastasija Bobić, Luka Boroš és Tadija Todorović. 

15753_6.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>