Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 34. ülésének bejelentése

2023.04.05.

„A városi képviselő-testület 34. rendes ülésén összesen 17 napirendi pont szerepel, melyek közül az egyik legjelentősebb a palicsi fürdő központi része részletes szabályos tervének kidolgozása. Ezt nagyon fontosnak tartom, mert Palics központjáról, a turisztikai részéről van szó. Mint ismeretes, az aquapark építése a tervezett ütemben halad, most már látszik a fény az alagút végén, és remélem, hogy belátható időn belül, az ígéreteknek megfelelően minden elkészül. Az elmúlt napokban a palicsi nagyparkban fákat ültettünk, és folyamatban van az üdülőtelep tisztítása is. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy Palics úgy nézzen ki, ahogyan egy regionális jelentőségű turisztikai célpontnak lennie kell. Most hozzuk létre a jogi keretet Palics e részének rendezésére, a következő 12 hónapban elkészül a részletes szabályozási terv, amely ezt a területet egységes kultúrtörténeti egységként fogja kezelni.”- tájékoztatott dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a mai sajtókonferenciáján, melyet a Városháza Médiaközpontjában tartott a képviselő-testület holnapra (csütörtök), 2023. április 6., 9.00 órára összehívott 34. ülése alkalmából.

15737_1.jpg

Kiemelte, hogy ezáltal mindent megóvnak, ami Palicson értéket képez, az üdülőtelepet is rendbe teszik, és új tartalmakat terveznek ezen a turisztikai területen.

„Palicsnak turisztikai szempontból egy modern nyaralóhelynek kellene lennie, amely őrzi a hagyományokat, de ahol minden, ami értékes fejlődik és bővül.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Emellett – tette hozzá – rendeletet hozunk Újzsednik település általános szabályozási tervéről, amely nagy jelentőséggel bír az ott élők számára.

15737_2.jpg

A továbbiakban a szabadkai vámszabad terület tevékenységének zentai cégekkel való bővítéséről tájékoztatott:

„Néhány zentai vállalat kérte a szabadkai vámszabad terület tevékenységének, valamint magának a területnek a bővítését is, tehát a vámszabad terület Zenta felé bővül. Ez nagyon fontos mind Szabadka, mind Zenta számára a termelési lehetőségek, a gazdasági versenyképesség és munkahelyteremtés szempontjából. Szabadka Város Képviselő-testülete a rá eső részt elvégzi a holnapi ülésen, a végleges döntést Szerbia Kormánya hozza meg, mert jóváhagyását kell adnia. Biztos vagyok benne, hogy erre sor kerül és ezzel az eljárás lezárul.” – mondta.

Ezt követően kitért arra, hogy napirenden szerepel még a Helyi Ombudsmani Hivatal 2022. évi működési beszámolója és a Városi Vagyonjogi Ügyészség 2022. évi tevékenységi beszámolója, valamint néhány kinevezésről szóló határozat elfogadása is. 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>