Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Zorka Helyi Közösségben megtekintette a vízvezeték-hálózat kibővítésén végzett munkálatokat

2023.03.24.

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma az El nem kötelezettek mozgalma utcában megtekintette a Zorka Helyi Közösségben a vízvezeték-hálózat kibővítésén végzett munkálatokat. Mint elmondta, ezzel a beruházással, amelyre a szabadkai önkormányzat 37,2 millió dinárt különített el költségvetéséből, a Zorka HK területén mintegy 90 háztartás jut majd vezetékes vízhez. A vízvezeték-hálózat építése négy utcát érint, nevezetesen: az El nem kötelezettek mozgalma utcát, a 12. új utcát, valamint a Sutjeska és a Proletár brigádok utcákat, összesen 3.095 méter hosszúságban.

15730_1.jpg

„Ez újabb bizonyítéka annak, hogy megvalósítjuk azt, amiről a mandátum kezdete óta beszélünk, vagyis mindent megteszünk városunk egyenletes fejlődése érdekében. Ez a beruházás azért jelentős, mert ez az előfeltétele annak, hogy belátható időn belül megépüljön a gerincvezeték, amely biztosítja Kelebia lakosságának vízellátását az I. számú vízgyárból“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, hogy a Zorka HK vízvezeték-hálózatának bővítésén tett látogatás alkalmat ad arra is, hogy számba vegyünk más, folyamatban lévő vízgazdálkodási fejlesztéseket is.

15730_2.jpg

„A Vízművek és Csatornázási KKV Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas települések vízellátási terveinek befejezésén dolgozik, és készülnek a kivitelezési tervek Mérges, Alsó és Felső Tavankút települések vízhálózatra való csatlakozásához. A stabil vízellátás és a jó vízminőség biztosítása érdekében évente új kutakat kell fúrni. Tavaly például Visnyevácon és Mišićevóban fúrtak kutakat, most pedig Csantavéren, és bővítik az I. számú vízgyár kapacitásait is" – emelte ki Dr. Pásztor Bálint.

Sugár György, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatója elmondta, hogy a kivitelező cég, a Teraks niskogradnja január 10-én kezdte meg a munkálatokat és 140 napja van arra, hogy befejezze azokat, de mivel a tél enyhe volt, esély van arra, hogy sikerül akár a megbeszélt határidő előtt is befejezni az építést.

15730_3.jpg

„A munkálatok után a vízműveknek át kell öblítenie a hálózatot, és a víz minőségét megfelelő állapotba kell hoznia. Hozzávetőleges becslés szerint júniusban már lehetőség lesz a vízhálózatra való csatlakozásra. Körülbelül 90 háztartást tudunk bekötni, de szeretném megjegyezni, hogy a csatlakozási kérelmet csak legalizált létesítményre lehet benyújtani. Ez a legfontosabb dokumentáció, az érdeklődő háztartások minden egyéb nyomtatványt és utasítást letölthetnek a Vízművek és Csatornázási KKV honlapjáról, vagy tájékozódhatnak a vállalat ügyfélszolgálatában“ – magyarázta el Sugár György.

Megemlítette, hogy továbbra is lehetőség van a részletfizetésre, vagyis az érdekelt leendő fogyasztók a csatlakozás költségét jelentő 60 ezer dinárt kifizethetik hat, vagy akár 12 havi részletben is.

15730_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>