Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka 250 millió dinár támogatást kap a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére

2023.03.21.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke ma a kormány épületében valamivel több, mint 5,97 milliárd dinár értékben adott át szerződéseket 36 vajdasági önkormányzat képviselőinek 37 új beruházás megvalósítására és tíz már megkezdett, több évesre tervezett projekt folytatásának finanszírozására. A támogatott projektek a közlekedési infrastruktúra és a vízellátás fejlesztésére, a vizek védelmére, a helyi és regionális gazdaságfejlesztésre, az egészségügyi ellátásra és a sportfejlesztésre vonatkoznak. A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére irányuló projektek finanszírozására és támogatására 2023. február 14-én kiírt nyilvános pályázat alapján összesen hárommilliárd és 247 millió dinár összegű forrás került elkülönítésre 26 önkormányzat infrastruktúra-fejlesztési projektjeinek támogatására. A forráselosztásról szóló döntés értelmében Szabadka város 250 millió dinárt kapott a „Szabadka város közlekedési infrastruktúrája” projektre. A szabadkai önkormányzat nevében a szerződést Stevan Bakić polgármester írta alá.

15714_1.jpg

Igor Mirović egyebek mellett elmondta, hogy a Tartományi Kormány a Nagyberuházási Igazgatóság révén az idén is nyilvános pályázatot hirdetett, amelyre a települési önkormányzatok többsége jelentkezett, és amely forrásokból közös erővel jelentős beruházások valósulnak majd meg Vajdaság szerte. Az elmúlt évekhez hasonlóan jelentős beruházások kezdeményezése a cél, amelyek elsősorban a helyi gazdaságfejlesztéshez járulnak hozzá, de javítják a vajdasági lakosok életminőségét is.

15714_2.jpg

Mirović rámutatott, hogy 2016-hoz képest nagy változás történt az államháztartás és a beruházások kezelésében, mert nincs olyan, a tartományi kormány által finanszírozott projekt, amely nem valósult volna meg.

Bakić polgármester kijelentette, hogy a szerződés aláírásának köszönhetően Szabadka város 250 millió dinárt kap a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, és ezekkel a forrásokkal mintegy 5,8 kilométernyi utat építenek és újítanak majd fel 12 utcában Szabadka város területén, továbbá 1,7 kilométernyi kerékpárút épül majd a városból és a Kisbajmok Ipari Övezet között, ahová sok szabadkai jár dolgozni minden nap.

„Örülünk, hogy idén is, csakúgy, mint a korábbi években a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság felismerte, hogy Szabadka közlekedési infrastruktúráját fejleszteni kell, mert ezzel jelentősen javítjuk városunk lakosságának életminőségét. Ahogy eddig is, az elkövetkezőkben is sikeres együttműködést remélek az önkormányzat és a tartomány között, és úgy gondolom, hogy együtt számos kommunális és infrastrukturális problémát meg tudunk majd oldani városunk területén” – mondta Bakić polgármester.

15714_3.jpg

Kiemelte, hogy Szabadka Város 380 millió dinár értékben különített el forrást a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, és még ebben az évben elkészül a műszaki dokumentáció az utak építéséhez városunk további 17 utcájában.

„Remélem, hogy elnökünk, Aleksandar Vučić által megvalósított béke és stabilitás politikája meghozza az eredményt, és segít abban, hogy Szerbia ellenálljon a hatalmas nyomásnak, hogy szabadon tervezhessünk és fejleszthessük városainkat és gyönyörű Szerbiánkat” – mondta. Stevan Bakić polgármester.

15714_4.jpg

A közlekedési infrastruktúra területén megvalósuló projektek finanszírozására és társfinanszírozására a következő községek: Antalfalva, Törökbecse, Ruma, Titel, Magyarcsernye, Szécsány, Ópáva, Alibunár, Zenta, Apatin, Bács, Kevevára, Zichyfalva, Pecsince, Begaszentgyörgy, Ingyia, Zablya, Petrőc, Temerin, Csóka, Belcsény és Ürög, valamint: Pancsova, Versec, Zombor és Szabadka városok kaptak forrásokat

A szerződések kiosztásánál jelen volt a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója, Miloš Maletić is.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>