Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az MNT vezetősége munkalátogatáson járt az önkormányzatban

2023.03.21.

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke Szabadka Város Önkormányzatának vezető tisztségviselőivel ma a képviselő-testületi kabinetben munkajellegű megbeszélést tartott a Magyar Nemzeti Tanács vezetőségével. Dr. Pásztor Bálint a látogatás kapcsán elmondta, hogy a megbeszélés témája a Magyar Nemzeti Tanáccsal folytatott további együttműködés főbb irányvonalainak egyeztetése volt.

  

„Áttekintettük közös ügyeinket, hiszen számos szabadkai művelődési intézmény társalapítói vagyunk és az oktatás, meg a tájékoztatás területén is jelentősek a városunkban a hídfőállások. A mai találkozó alkalmat jelentett arra is, hogy bejelentsük: a köztársasági Művelődési Minisztérium, a velünk folytatott februári egyeztetés hatására, a múlt héten, a javunkra módosította korábbi jogértelmezését, így a már leegyeztetett törvénymódosítás elfogadása előtt sem fognak csorbulni jogaink, illetve sérülni az MNT hatáskörei.” – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

  

A képviselő-testület elnöke elmondta, az új összetételű Magyar Nemzeti Tanács alig három hónapja alakult, és rögtön belevetették magukat a munkába. Már öt rendes ülést tartottak, és készülnek a stratégiák is.  

„A mai naptól a helyi önkormányzatokba látogatnak el, a szabadkai városvezetés volt az első állomásuk. A mai találkozó végkövetkeztetése: a jövőben is, minden, a közösségünket érintő kérdésben együttesen fog föllépni a szabadkai önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács” – szögezte le dr. Pásztor Bálint.

 

A képviselő-testület elnökével, dr. Pásztor Bálinttal és Szabadka Város Önkormányzatának tisztségviselőivel: Kern Imre alpolgármesterrel, Matin Hajnalka és Magosi Zsuzsanna polgármesteri tanácsosokkal és Bálint Ágota hivatalvezető-helyettessel Fremond Árpád, az MNT  elnöke, Sárközi István, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke, Rigó Pál Zsófia az MNT alelnöke, valamint Lulity Emil hivatalvezető találkoztak.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>