Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola ablakcseréjének második szakasza

2023.03.09.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő, Vicsek Annamária oktatási államtitkár és Szakállas Zsolt tartományi kormányalelnök, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár ma látogatást tettek a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában a nyílászárók cseréjén végzett munkálatok második szakaszának befejezése alkalmából. A beruházás finanszírozása a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyert forrásokból történt.

15690_1.jpg 

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, hogy a projekt szakaszokban valósulhat meg, hiszen a titkárságnak több száz vajdasági oktatási intézményről kell gondoskodnia. A második szakaszt 2,5 millió dinárral támogatta, az első szakaszra pedig 4 millió dinárt ítélt oda.

15690_2.jpg 

„E mellett az iskola mellett tavaly a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában és a szabadkai Majsai úti és a Széchenyi István általános iskolákban is megvalósultak fejlesztések szintén a titkárság pályázati úton odaítélt forrásaiból, amiért köszönetemet fejezem ki a tartományi tárcatitkárságnak. Mai látogatásunk másik célja, hogy éppen folyamatban van a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság idei évre meghirdetett pályázata, és élünk az alkalommal, hogy a tájékoztatási eszközök révén is arra ösztönözzük a vajdasági iskolákat, hogy nyújtsák be pályázataikat március 17-éig. Mi itt Szabadkán pedig továbbra is arra fogunk törekedni, hogy ugyanolyan eredményesek legyünk, mint tavaly.”- mondta Dr. Pásztor Bálint.

Szakállas Zsolt elmondta, hogy a Tartományi Kormány, a tartományi tárcatitkárság iskolafelújítási projektje hetedik éve tart és minden évben növelik az erre a célra kiosztható tartományi költségvetési összeg keretét. 

„Ezzel a növeléssel sem állíthatjuk azonban, hogy a munka véget ért volna. A Vajdaság AT területén működő iskolák épületeibe minden évben be kell ruházni, ezt a munkát folyamatosan kell végezni. A palicsi iskola a jó gyakorlat példája, hogyan kell ezt tenni, ugyanis évek óta szerepelnek a pályázatainkon és nyernek támogatást az iskolaépület különböző részeinek felújítására. Idén a nyílászárók egy részének cseréje történhetett meg, ami nem csak az épület kinézete, még inkább energiahatékonysági szempontból nagyon fontos. Titkárságunk egyik jelenleg meghirdetett pályázata éppen az oktatási intézmények épületeinek felújítására, átalakítására vonatkozik, 175 millió dinár keretben, ebből az általános iskolák számára 121 millió dinár áll rendelkezésre. Meghirdettük továbbá a műszaki tervdokumentumok kidolgozását támogató pályázatunkat is, mert sok esetben ez a dokumentum előfeltételét képezi bizonyos munkák kivitelezésének az iskolákban.”-mondta Szakállas Zsolt és kitért arra, hogy március 22-én meg kellene jelennie a tanulók iskolai biztonságát támogató pályázatnak is.

15690_3.jpg  

„Ez egy nagyon aktuális téma, és mi a megelőzésre fektetjük a hangsúlyt, ezért fontosnak tartom, hogy az iskolák kövessék a pályázatainkat, különösen ezt, hogy eszközöket biztosítsunk számukra a diákokkal folytatott munkára ebben a témában” – mondta Szakállas Zsolt tartományi kormányalelnök és tartományi oktatási titkár.

Sörös Márta, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola igazgatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatain való eredményes szereplésről tájékoztatott.

15690_4.jpg

"Négy tanterem ablakait tudtuk kicserélni a 2,5 millió dinár összegű forrásból. Ez nagyon fontos volt számunkra, mert az épület 50 éves, és a régi nyílászárók már nem jól működtek.  Pályázni fogunk idén az ablakcsere folytatására, mert maradt még hat tanterem, meg az iskola előcsarnoka, a könyvtárhelyiség és az irodahelyiségek nyílászáróit is ki kell cserélni. Kiemelten fontos még az iskolai sportpályák felújítása is, hogy a gyerekeket könnyebben motiválhassuk az egészséges életmódra. Nagyon hálásak vagyunk az illetékes tartományi titkárságnak a támogatásért, és reméljük, hogy ezt a sikeres együttműködést a jövőben is folytathatjuk.” – mondta Sörös Márta igazgató.

15690_5.jpg 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>