Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Líkai prelo rendezvényt

2023.02.11.

A szabadkai líkaiak Líka Egyesülete tegnap este a Spartak étteremben rendezte meg a hagyományos, immár nyolcadik Líkai prelot. Az eseményen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki elmondta, hogy a Líkaiak Egyesülete nagyon elkötelezetten ápolja a közösségi szellemet a szülőföld emlékének, a kultúrája, hagyományai és szokásai megtartása céljából, és számos tevékenységével továbbra is kapcsolatot tart a szülőfölddel, de hozzájárul Szabadka város fejlődéséhez is.

15638_1.jpg

"Ez az este különösen boldoggá tesz és büszkeséggel tölt el, mivel népem nagy számban jelen van. A hagyományos összejövetel mellett ma este, a nyolcadik Líkai prelo rendezvényről egységünkről, erőnkről és létezésünkről is üzenünk. Nem kell külön hangsúlyoznom, hogy a világ legnagyobb elméje, Nikola Tesla is annak a tájnak a szülötte, ahonnan a líkaiak származnak, amely számos híres nevet adott a szerb történelemnek.” – mondta Stevan Bakić polgármester.

15638_2.jpg

Kiemelte, hogy kihasználja ezt az alkalmat, hogy emlékeztessen arra, hogy kihívásokkal teli időket élünk, és ezért minden eddiginél egységesebbnek kell lennünk, tisztelnünk és támogatnunk kell egymást, mert összetartással és egységgel a nemzeti identitásunkat, hagyományainkat, kultúránkat és ortodox hitünket őrizzük és fogjuk megvédeni.

„Ahogy Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić mondja – nincs más országunk, csak a mi Szerbiánk. És meg kell védenünk mindazoktól, akik szét akarják tépni.” – emelte ki Stevan Bakić polgármester. 

15638_3.jpg

Miloš Borjan, a Líka Egyesület elnöke is szólt a jelenlévőkhöz, üdvözölve az összes vendéget, és elégedettségét fejezte ki, hogy a Covid-19 világjárvány miatti két év szünet után (2021-ben és 2022-ben) folytatódik a hagyományos Líkai prelo.

15638_4.jpg

A nyolcadik Líkai prelo művelődési programjában a szabadkai Zeneiskola Zlatovez etno együttes lépett fel, valamint a belgrádi Krajina ME és a Merak Krajine együttes.

15638_5.jpg 

A Líkai prelo a Líka Egyesület által évente egyszer megszervezett rendezvény, melynek napja a hagyományoknak megfelelően február második szombatja. A nyolcadik Líkai prelo is humanitárius jellegű volt, a bevétel egy részét ugyanis a szabadkai Tedef Effektológiai Támogató és Oktatási Egyesületnek adják.

15638_6.jpg 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>