Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a szerződést a Népszínház épülete felújítási munkáinak folytatásáról

2023.02.09.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városháza zöld termében részt vett a Szabadkai Népszínház átalakítási, felújítási és bővítési munkáinak VIII/2. szakasza folytatására vonatkozó közbeszerzési szerződés aláírásán Szabadka Város Közigazgatási Hivatala és az SMB gradnja vállalat között. A szerződést a megrendelő, Szabadka Város Közigazgatási Hivatala nevében Marija Ušumović Davčik a Városi Közigazgatási Hivatal vezetője írta alá, az SMB gradnja mint kivitelező részéről pedig a cég igazgatója, Predrag Petričević.

15634_1.jpg

Stevan Bakić polgármester ez alkalomból elmondta, hogy a kivitelezés VIII/2 szakaszának értéke összesen valamivel több mint egy milliárd 154 millió dinár.

„Erre a szakaszra 400 millió dinárt a Szerb Köztársaság költségvetése biztosított a Kulturális Minisztériumon útján, a tartományi költségvetés Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságán keresztül 674 millió dinárt, a szabadkai önkormányzat költségvetése pedig 80 millió dinárt. A város, annak minden polgára és számomra, mint polgármester számára nagyon fontos, hogy az SMB gradnja cég kapta meg a megbízást, mert ez nagy garancia arra, hogy a munka minőségesen és időben lesz elvégezve azok miatt a komoly referenciák miatt, amelyekkel a cég rendelkezik az építési munkák kivitelezésében.” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Elmondása szerint ezzel a szakasszal az épület minden tömbjében lezárul az összes építési, telepítési és szerelési munka, kivéve a koncerttermet, amely önmagában is külön egység, és amely pedig a következő, egyben utolsó, kilencedik ütemben készül el.

„A nyolcadik, két ütemre osztott szakasz elvégzésével a Népszínháznak meglesz a fő előadóterme, a kamaraszínpad, a próbatermek, valamint a színészi munkához, a műszaki működéshez és adminisztrációhoz szükséges helyiségek.”– mondta Stevan Bakić polgármester.

15634_2.jpg  

Köszönetét fejezte ki a Tartományi Kormánynak és a Tartományi Kormány elnökének, Igor Mirovićnak a nagy segítségért, amelyet az elmúlt években Szabadkának nyújtottak, nemcsak a Népszínház épületén végzett munkálatok finanszírozásában, hanem a közlekedési infrastruktúrával, az ökológiával és a sporttal kapcsolatos, valamint egyéb területeken megvalósuló projektek támogatásában is.

„Köszönöm Szerbia kormányának is azt a nagyméretű támogatást, amellyel ezt a Szabadka város számára nagyberuházást a Szerb Köztársaság nemzeti jelentőségű projektjévé nyilvánította. Szeretnék köszönetet mondani Szerbia elnökének, Aleksandar Vučićnak is, aki bölcs államvezetési béke-, stabilitás- és gazdasági haladás politikájával ilyen környezetet és feltételeket biztosított számunkra a tervezéshez és megvalósításhoz. Vučić elnök minden alkalommal megmutatta, mennyire fontos számára Szabadka és polgárai, valamint egész Szerbia, amelyet talpra állított, és továbbra is a gazdasági fejlődés útján vezet. Ezúton is köszönöm mindenkinek az önzetlen támogatást, és köszönöm a szabadkaiak türelmét is, mert objektív okai voltak annak, hogy a munkálatok VIII/2-es ütemére tovább tartott a közbeszerzés.” – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke, többek között elmondta, hogy az év végére Szabadka olyan épületet kap, amely a kultúra temploma és kulturális rendezvények székhelye lesz, a jövőben pedig olyan hely, amelyre büszkék leszünk, és ahol a művészeknek egy ilyen nagy és sikeres városhoz méltó tere és körülményei lesznek.

„A számos kihívás és probléma mellett kijelenthetjük, hogy mi leszünk az a nemzedék, amelyik befejezi a szabadkai Népszínház újjáépítését, és idén visszaadjuk rendeltetésének. A munka felgyorsítása érdekében a Tartományi Kormány a tavalyi pótköltségvetéssel különített el forrást a rekonstrukció utolsó szakaszára, és ez a döntés felgyorsította a folyamatot, és a munkálatok még idén megvalósuló befejezéséhez vezetett. Csapatként, kölcsönös koordinációval tudtuk biztosítani a forrásokat a munkálatok megkezdéséhez” – mondta Igor Mirović.

15634_3.jpg 

A Tartományi Kormány elnöke bejelentette, hogy ebben az évben Szabadka új aquaparkot és spa központot kap Palicson, amely a Szerb Köztársaság Kormánya, a Tartományi Kormány és Szabadka Város Önkormányzatának újabb közös beruházása.

„Sok utca felújítása is megtörténik majd Szabadkán, és ezt a munkát is közösen finanszírozzuk az önkormányzattal.” – hangsúlyozta Igor Mirović.

15634_4.jpg 

A szerződés aláírásán részt vett Dragana Milošević tartományi kulturális, tájékoztatási és vallási közösségekkel való kapcsolattartásért felelős titkár, valamint Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház igazgatója is.

15634_6.jpg

 
kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>