Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta 32. ülését a szabadkai képviselő-testület

2023.02.02.

Szabadka Város Képviselő-testületének mai, 32. ülésén 16 napirendi pont szerepelt. A képviselők, egyebek mellett rendeletet hoztak a Szabadka város területén létesítendő 9999 kW teljesítményű naperőmű, valamint a csatlakozó kábelvezeték és többmódusú vezeték nyomvonala részletes szabályozási tervének kidolgozásáról, valamint a Majsai hídtól keletre, az egykori öntöde komplexumig és a Majsai hídtól nyugatra, az Arsenije Čarnojević utcáig és a Tito marsall fasorig terjedő területrész részletes szabályozási terve módosításának és kiegészítésének kidolgozásáról.

15617_1.jpg

A képviselő-testület továbbá rendeletet hozott könyvvizsgáló alkalmazásáról Szabadka város 2022. évi egységesített zárszámadásának külső könyvvizsgálatára, elfogadta Szabadka város 2023. évi helyi foglalkoztatási akciótervét és rendeletet hozott a Szabadkai Gyógyszertár Intézmény megalapításáról, amely nagy figyelmet keltett, különösen az ellenzék részéről.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a Szabadkai Gyógyszertár Intézmény megalapításáról szóló rendelet meghozatalának megvitatása során elhangzott ellenzéki kifogásokra reagálva elmondta, hogy az önkormányzat nem adta át gyógyszertárait magánszemélynek, és az a jogszabályoknak megfelelően és adósság nélkül működik.

15617_2.jpg

„Az ellenzéki képviselőknek meg kell válogatnia szavait, ha a szószékről szólnak képviselőtársaikhoz, illetve a nyilvánossághoz. Normális, hogy a hús-vér emberek reagálnak a nagyszámú alaptalan, meg nem indokolt megtévesztésre és ellenvetésre. Ami a szabadkai Gyógyszertárat illeti, a "kezébe adta" kifejezés nem helytálló, hanem a - bérbe adta. Nincs veszteség, és mivel Ön az európai ügynökségek különféle táblázatait megnyitotta, meg kellett volna néznie a Szerb Köztársaság Egészségbiztosításai Alapja igazgatójának jelentését is, amely szerint Szerbiában az egyetlen olyan gyógyszertár, ahol nincs probléma, az a Szabadkai Gyógyszertár. Tehát a legjobb megoldás, amit egy város vagy önkormányzat hozott, az Szabadkán van. Semmi nem lett átadva senkinek, hanem bérbe lett adva, és minden az előírásoknak, jogszabályoknak megfelelően történt. A legjobb gyógyszertár Szerbia területén, amely jogszerűen és adósságok nélkül működik éppen a Szabadkai Gyógyszertár” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15617_3.jpg 

A képviselő-testület elfogadta a határozatot a Subotica-trans Közvállalat Szabadka bankgarancia kibocsátásához hozzájáruló döntésének jóváhagyásáról, valamint elfogadta a városi alapok és alapítványok működési beszámolóit és pénzügyi terveit is.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>