Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bejelentették Szabadka Város Képviselő-testületének 32. ülését

2023.02.01.

„A városi képviselő-testület 32. rendes és idei második ülésén összesen 16 napirendi pont szerepel, többek között az idei helyi foglalkoztatási akcióterv elfogadása, amely révén az önkormányzat összesen tízmillió dinárt biztosít három célra: a nehezen foglalkoztatható csoportok tagjainak foglalkoztatására, az önfoglalkoztatásra és a közmunka programokra. E terv megvalósítására pályázat útján forrásokat biztosít a nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat is. E programnak köszönhetően 61 szabadkai munkanélküli foglalkoztatását tudjuk biztosítani“ – mondta el Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón. A képviselő-testület csütörtökön, 2023. február 2-án 9:00 órai kezdettel tartja meg 32. ülését.

15616_1.jpg 

Az elnök elmondta továbbá, hogy az ülés napirendjén szerepel Szabadka Város Környezetvédelmi Alapja eszközeinek 2023. évi felhasználásáról szóló program is. 

„Az előirányzatok különböző célokat szolgálnak majd, mint a környezetirányítás, a monitorozás, a természetvédelem, a hulladékgazdálkodás és a Regionális Hulladéktároló Kft. működése, illetve a szabványos hulladékgyűjtő edények beszerzése. Ezekre a célokra a környezetvédelmi alapban összesen 178,2 millió dinárt biztosítunk, ami meghaladja a tavalyi összeget, akkor ugyanis 147,8 millió dinár lett elköltve. Az idén tehát jelentős forrásokat különítettünk el a környezetvédelemre, és az erre vonatkozó pályázatok hamarosan közzé lesznek téve“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint. 

Emellett napirendre lettek tűzve az önkormányzati alapítványok és pénzalapok pénzügyi és működési tervei, illetve a tavalyi tervek végrehajtásáról szóló beszámolók. 

„Mint ismeretes, a képviselő-testület idei első ülésén elfogadta a közvállalatok és közművállalatok, valamint az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok működési terveit. Ezen a soron következő ülésen is hasonló dolgot teszünk, csak most a Szabadka város általa lapított pénzalapokról és alapítványokról van szó, tehát ezzel a munkának ezt a részét befejezzük. Tavaly az alapítványok és pénzalapok pénzügyi és működési terveit márciusban hagytuk jóvá, az idén pedig ehhez képest egy hónappal korábban tesszük ezt meg“ – mondta dr. Pásztor Bálint. 

15616_2.jpg 

Közölte továbbá, hogy a holnapi ülést a képviselő-testület alelnöke, Nebojša Crnogorac fogja vezetni. 

„A Szerb Parlamentben holnap a Koszovó helyzetéről folytatott tárgyalásokkal kapcsolatos beszámolóról folytatunk majd vitát, és úgy gondolom, hogy képviselőként úgy illik, hogy azon részt vegyek“ – hangsúlyozta ki dr. Pásztor Bálint. 

A naperőmű részletes szabályozási tervével kapcsolatos újságírói kérdésre dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy a részletes szabályozási tervet a képviselő-testület az októberben megtartott ülésén hozta meg, most pedig a szükséges közlekedési és műszaki infrastruktúra létrehozásához teremtik meg a feltételeket, továbbá, hogy mintegy 23 hektárnyi területről van szó, az egykori nitrogénművek mellett.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>