Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szabadkai iskolák megünnepelték Szent Száva napját

2023.01.27.

A szabadkai általános és középiskolák ma megünnepelték az iskolák védőszentjének, Szent Szávának napját. Az ünnepi kalács és búza megszentelésével, alkalmi műsorral és Szent Száva himnuszával a Matko Vuković Általános iskolában megkezdődtek a sorrendben nyolcadik Szent Száva-napok, melynek „Sokasodjatok, hogy új dicsőséget szerezzetek szülőföldeteknek“ jelmondata Miklós montenegrói király szavait idézi. A rendezvény csütörtökig, február 2-áig tart.

15609_1.jpg

A nyitóünnepségen jelen volt Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára is, kinek Saša Gravorac, a Szabadkai Vámszabad Terület igazgatója az ünnepi kalács egy darabjával együtt átadta a következő évi Szent Száva-napi komaságot.

Jasmina Stevanović ebből az alkalomból kijelentette, hogy e rendezvény jelentősége egyre nagyobb lesz, mert egyre több olyan iskolát gyűjt össze, amely felismeri azoknak az értékeknek a fontosságát, amelyeket Szent Száva hagyott a szerb nép és minden keresztény számára.

15609_2.jpg

„Az iskolákat, templomokat és kórházakat építő Szent Száva maga is folyton tanult és fejlődött, ezért fontos, hogy mi is legalább egy részét átadjuk gyermekeinknek azoknak az állandó és nemes értékeknek, melyeket Szent Száva képvisel. Ha ebből a számos erényből mindannyian elfogadunk legalább egyet, jobb emberekké válunk, és ezáltal jobb társadalommá leszünk. Ebben pedig az önkormányzat is a segítségünkre van, és nem csak ma. Mert minden nap, amikor azon dolgozunk, hogy javítsuk a gyermekek élet- és tanulási feltételeit, mi Szent Száva útján haladunk” – hangsúlyozta ki Jasmina Stevanović.

Az öt napig tartó programsorozatban 15 szabadkai és egy horvátországi általános iskola, valamint két középiskola: a Svetozar Marković Gimnázium és az Egészségügyi középiskola, továbbá a Kolevka Gyermekotthon vesz majd részt.

 15609_3.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>