Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola tornaterme felújításának első szakasza

2023.01.26.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Szakállas Zsolt, tartományi kormányalelnök, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár ma látogatást tettek a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában, hogy megtekintsék a tornaterem felújítása első szakaszában végzett munkák eredményét. Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy ezzel megtörtént az összes nyílászáró javítása, illetve cseréje, és a projektet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi Titkárság finanszírozta pályázat útján 4,5 millió dinárral.

15602_1.jpg 

„A projekteket szakaszosan valósítjuk meg, mert a tartományi tárca a 45 vajdasági önkormányzat minél több oktatási intézményét szeretné támogatni. Ennek a beruházásnak köszönhetően, amely, mint látható, nem kevés, a Hunyadi János Általános Iskola tornaterme világosabbá és biztonságosabbá vált, és megfelelőbb szellőzést kapott. Nem ez az egyetlen projekt, amely 2022-ben a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásából megvalósult. E titkárság forrásaiból kapott videokamerás megfigyelő rendszert az intézmény alsó osztályos tanulóinak épülete, valamint elkészült a központi épület, meg a dusanovói és a visnyeváci kihelyezett tagozatok épületei tűzcsap-hálózatának tervdokumentációja is. E két projekt értéke összesen 660.000 dinár.” – ismertette dr. Pásztor Bálint. 

Kiemelte, nagy jelentősége van annak, hogy 30 év után újra működik az óvoda a Hunyadi János Általános Iskolában a tartományi forrásoknak, a szabadkai önkormányzat forrásainak, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően.

15602_2.jpg 

„Emlékeztetni szeretnék itt arra, hogy a szabadkai önkormányzat jelen mandátumában Csantavér központjában parkolóhelyek épültek, aszfaltburkolatot kapott a II. Szőlősor utca és elkészült a Boris Kidrič utca aszfaltozásának műszaki tervdokumentációja is. 2023 folyamán új kút fúrására kerül sor, amely hozzájárul a település jobb vízellátásához, és készülünk a Tiszta Szerbia projekt megvalósításának megkezdésére is, melynek keretében a településen 25 kilométeres szennyvízhálózat, valamint szennyvíztisztító épül. Joggal mondhatjuk tehát, hogy megvalósítjuk mindazt, amit meghirdetünk, és a város és a hozzá tartozó összes település egyenlő arányú fejlesztésére törekszünk.” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint. 

Szakállas Zsolt elmondta, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság minden évben pályázatot hirdet a vajdasági iskolák felújítására, korszerűsítésére, és nagyon örül annak, hogy ma Csantavéren láthatóak az eredményei a tornaterem felújítása első szakaszának, amire a tartományi költségvetés 2022-ben 4,5 millió dinárt folyósított.  

15602_3.jpg 

Kitartunk azon szándékunk mellett, hogy támogassuk a vajdasági iskolákat és fejlesszük az iskolai infrastruktúrát, így 2023-ban is pályázatot hirdetünk a tartomány területén működő oktatási intézmények felújítására és korszerűsítésére. Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetése idén 175 millió dinárt fordít ezekre a célokra, ami elsőre nagy összegnek tűnhet, de mintegy 550 iskoláról kell gondoskodnunk. Fel szoktam hívni az intézményvezetők figyelmét, hogy pályázataikat szakaszokra bontva rendszerezzék, hiszen akkor lehetőség lesz arra, hogy minden évben valamit megoldhassanak, így aztán pár év múlva a nagyobb beruházásokat is." – emelte ki a tárcavezető. 

Hozzátette, a titkárság az összes pályázatát szeretné február végéig meghirdetni. 

"A legfontosabbak az iskolai infrastruktúrával kapcsolatos projektek, de ugyanígy fontosak az iskolákban megvalósuló oktatási projektekhez kapcsolódó pályázatok is. Az utóbbi időben sajnos számos példánk van a kortársak közötti iskolai erőszak eseteire, ezért pályázatot hirdetünk a pedagógusok, tanulók és szülők tudatosítására és érzékenyítésére vonatkozó projektekre a megelőzés érdekében. Fontosnak tartom, hogy az iskolák szakszolgálatai és az igazgatók is számítsanak erre a pályázatra, és minél jobb pályázati anyagot küldjenek hozzánk” – zárta szavait Szakállas Zsolt.

15602_4.jpg 

Szabó Gábor, a Hunyadi János Általános Iskola igazgatója megköszönte dr. Pásztor Bálintnak és Szakállas Zsoltnak a nagymértékű támogatást, amelyet az iskolának nyújtottak, és elmondta, hogy az intézménynek mintegy 500 tanulója van és két kihelyezett tagozattal működik, Visnyevácon és Dusanovón.

15602_5.jpg 

A Hunyadi János Általános Iskola tornaterme felújításának második szakasza magában foglalja az öltözők vizesgócainak, valamint a tornaterem parkettájának felújítását.

15602_6.jpg

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>