Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új tornaeszközök a szabadkai tornászoknak

2023.01.24.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár ma látogatást tettek a szabadkai Sokol Egyesületi Otthon tornatermében, amelyet nemrég szereltek fel új tornaeszközökkel a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság által biztosított mintegy 2,5 millió dinárból. A kápás ló, bak, felemás korlát, nyújtó és dobbantó beszerzésével kivételes feltételeket teremtettek a Spartak Sokol Egyesületének tornászlányai és a Partizan-Željezničar Tornaegyesület tornászai számára az edzésekhez, valamint a hazai és nemzetközi versenyekre való felkészüléshez ebben a korszerűen felszerelt és funkcionális tornateremben.

15598_1.jpg

Emlékeztetve arra, hogy a torna szabadkán kivételes hagyományokkal rendelkező sportág, és hogy a gimnasztika szakosztály az 1945-ben újraalapított Jovan Mikić Spartak Ifjúsági Tornaklub hat szakosztályának egyike volt, Bakić polgármester kijelentette, hogy a Danet Basta titkár által vezetett Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság pénzeszközeiből a szabadkai tornászok 2023-ban első edzéseiket már az új felszereléseken végzik.

„Ezen a helyen edzenek a Spartak Sokol Tornaegyesületének és a Partizan-Željezničar Tornaklub különböző korosztályú sportolói, akiknek ma hivatalosan átadtuk az új tornafelszerelést, amelyre a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság. mintegy 2,5 millió dinár értékben biztosított forrást. Professzionális eszközökről van szó, a legmagasabb minőségű gyártóktól, hogy lehetőség szerint felvegyék a versenyt minden olyan klubbal, ahol nagyon jók a munkakörülmények“ – emelte ki Bakić polgármester.

15598_2.jpg

Hozzátette: az Év Sportolója Szabadkán hagyományos akció díjazottjainak ünnepélyes kihirdetésén, 2022 decemberében láthattuk, milyen eredményeket értek el a szabadkai tornászok a múlt évben.

„A tehetséges Márton Erik országos bajnok volt a pionír kategóriában, Filip Kulić junior szerbiai bajnok, nagy reménységünk, Nina Šabić pedig, a pionír és junior korcsoportokban elért bajnoki címek után, tavaly megszerezte Szerbia szenior bajnokának címét is. Azokon a forrásokon kívül, amiket a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság biztosított a tornaszerek vásárlására, Szabadka Város Önkormányzata és a tartományi titkárság pénzeszközöket különítettek el a mérgesi sportpálya rendezésére és a sétaerdei teniszpálya felújítására is. E projektek megvalósítására összesen körülbelül 10 millió dinár lett biztosítva. Köszönöm a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságnak a támogatást, a tornászoknak és tornászlányoknak pedig kívánom, hogy továbbra is ilyen jó eredményeket érjenek el. Szabadka város, a tartomány és a köztársaság a jövőben is biztosítják majd a feltételeket a kiváló eredmények eléréséhez“ – hangsúlyozta ki Stevan Bakić polgármester.

Dane Basta tartományi sport és ifjúsági titkár elmondta, hogy a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság felismerte Szabadka város és az ebben a teremben gyakorló tornaklubok igényeit, és 2,5 millió dinárt különített el annak tornaszerekkel való felszerelésére.

15598_3.jpg

„Ezeknek a minőségi sporteszközöknek a beszerzésével megmutattuk, hogy tartományi szinten gondoskodunk a sport és sportinfrastruktúra fejlesztéséről. A szabadkai tornászok mindenképpen megérdemlik, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk számukra az edzésekhez. Megköszönném Stevan Bakić polgármesternek, akik időben jelezte felénk, hogy milyen gondokról van szó, és ennek köszönhetően a tavalyi év végén elkülönítettük ezeket a forrásokat. Szabadka város jó partnerünk, és 2018. óta, tehát az elmúlt négy évben a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságtöbb mint 50 millió dinárt ruházott be. Arra számítok, hogy továbbra is együtt fogunk dolgozni azon, hogy beruházzunk a Szabadka város számára jelentős projektek megvalósításába a sport és a sportinfrastruktúra terén“ – szögezte le Dane Basta.

Zoran Ivanović, a Spartak Sokol Egyesület elnöke, aki 1972-ben részt vett a müncheni olimpián, 1975-ben és 1977-ben országos bajnok 1974-ben pedig balkáni ezüstérmes, három európai és két világbajnokság résztvevője elmondta, hogy 1961-ben lépett be először ebbe a terembe, és a feltételek, úgy mint a sporteszközök is abban az időben egészen másképpen néztek ki.

15598_4.jpg

„A szabadkai önkormányzattól első ízben 1971-ben kaptunk támogatást, amikor először vásároltunk sporteszközöket a szlovén Elan gyártótól. Azóta valamivel több, mint 50 év telt el. Nem mondom, hogy nem végeztünk részleges cseréket, de egy ilyen méretű adomány és egy ilyen méretű eszközcserére azóta nem volt példa. Remélem, hogy nem ez lesz az utolsó adomány, klubunk pedig jó eredményekkel igazolja majd ezeket a beruházásokat“ – mondta Zoran Ivanović.  

15598_5.jpg 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>