Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi képviselő-testület 31. ülésének bejelentése

2023.01.18.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatóján ismertette a képviselő-testület csütörtök, 2023. január 18-ára, 09.00 órai kezdettel összehívott 31. rendes ülésének napirendjét. Kiemelte, hogy tavaly történt meg először, hogy a képviselő-testület még januárban jóváhagyta valamennyi önkormányzati alapítású közvállalat és korlátolt felelősségű társaság éves működési tervét, valamint, hogy ez a gyakorlat folytatódik.

15581_1.jpg 

"Idén is így történik, tehát már januárban jóváhagyjuk mind a 12 közvállalat, illetve közművállalat és a két kft. működési tervét. Fontos, hogy ezt még januárban megtegyük, ne várjunk vele februárig vagy márciusig - ahogyan az bizonyos korábbi időszakokban történt. Ez két okból is nagyon fontos. Az első, hogy a közvállalatok mielőbb kiírhassák a közbeszerzéseket, a másik pedig, hogy a fogyasztók fennakadások nélkül vehessék igénybe e vállalatok szolgáltatásait.”- magyarázta. 

Hozzátette: a holnapi ülés anyaga 1623 oldalból áll, és összesen mintegy nyolcmilliárd dinár összegről van szó az összes közvállalat, közművállalat és korlátolt felelősségű társaság működését illetően, majd kitért a Városi Tanács közműdíjak emeléséről szóló tavaly év végén meghozott határozatára.

„Szükséges lépés volt, ezért azonban a közvállalatok saját forrásból kötelesek beruházni az infrastruktúrába, vagyis bizonyos projekteket saját forrásból finanszírozni. Tették ezt eddig is, de soha nem olyan mértékben, mint mostantól. Egyszerű a számítás: a polgárok nagyobb terhet viselnek az áremelések miatt, akiknek ez alkalommal is köszönöm, hogy elfogadták ezt a döntést és fizetik a számlákat, a közvállalatok viszont ezért bevételük nagyobb részét kötelesek bizonyos projektek megvalósításába fektetni. Ez azt jelenti, hogy a projekteket nem csak Szabadka város költségvetése finanszírozza közvetlenül mint általában, hanem azt is, hogy a közvállalatok saját forrásaikat fektetik be bizonyos projektek megvalósításába”. – mondta dr. Pásztor Bálint, majd több olyan projektet is bejelentett, melyeket a holnapi ülés napirendjén szereplő működési tervek tartalmaznak. 

15581_2.jpg

„A Vízművek és Csatornázási KKV néhány helyi közösségben bővíti az ivóvízhálózatot, valamint a műszaki tervdokumentáció kidolgozását tervezi Tavankút, Mérges, Nosza, Ludas, Királyhalom és Hajdújárás települések ivóvízhálózatának bővítéséhez. Folyamatban vannak az előkészületek a Tiszta Szerbia program végrehajtására, amiről a korábbi hónapokban többször is szó volt. Idén megkezdjük a megvalósítást, amiről, mint láthatták, a minap Vesić miniszterrel is tárgyaltam.”- mondta. 

A Szabadkai Gázművek KKV a gázellátó hálózat bővítését tervezi 21 km kiépítésével több helyi közösségben és 500 újabb fogyasztó csatlakoztatását, ismertette a továbbiakban: 

„Folytatódik a gyakorlat, hogy a gáz bevezetésének díja havi részletekben is törleszthető, amit pontosan egy éve vezettünk be. Ez a közvállalat egyébként mintegy 80 millió dinárt fektet infrastrukturális fejlesztésbe, illetve a gázvezeték-hálózat bővítésébe.”- részletezte, majd kitért a további fejlesztésekre:

„A tervek között szerepel 3,3 km járda, valamint 1,8 km kerékpárút felújítása, 17 utca aszfaltozásához készül a műszaki tervdokumentáció, többek között a radanováci Peščara utca, a királyhalmi Móra Ferenc utca, a palicsi Lopud és Vadász utca esetében. Útépítést és útfelújítást a Vasutas-település, a Kér, a Kertváros és a Zorka helyi közösségekben tervezünk. Fontos tudni, hogy egészen biztosan pályázni fogunk mind tartományi költségvetési, mind köztársasági költségvetési forrásokra, ahohyan a korábbi években is a városunk területén levő utak építésének és felújításának finanszírozására.”- tájékoztatott. 

A Palicsi Park Kft. idén befejezi az Aquapark építését, mondta és emlékeztetett, hogy azt a működési terv az idei évre ütemezte.

15581_3.jpg

„Emellett folytatódnak a tavalyi év végén megkezdett projekt, az Üdülő-telep rendezésének munkálatai. Ezzel a problémával évtizedekig nem foglalkozott senki. Palicson egyébként megújul a Prezident Szálloda és a férfistrand közötti sétány is.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>