Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Minőségesen és határidő előtt megtörténtek a szabadkai gázvezeték-hálózat csatlakoztatási munkálatai

2022.12.26.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere és Horvát Tímea, a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat igazgatója ma megtekintették az új gázvezeték meglévő gázhálózatra csatlakoztatásának munkálatait a Zentai úton, melyre a hazánk számára rendkívül fontos projekt, a Belgrád-Budapest gyorsvasút Újvidék-Szabadka-Magyarországgal közös államhatár szakaszának megépítésén végzett további munkálatok felgyorsítása érdekében került sor.

15549_1.jpg

Kern Imre alpolgármester elmondta, hogy nagy munka zajlott ma Szabadkán a gyorsvasút megépítésének felgyorsítása érdekében, a munkálatok minőségesen lettek elvégezve hat helyszínen, és a tervezett hat nap helyett egy nap alatt véget értek.

 „Mint ismeretes, két hete volt a megbeszélés Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel, melyen megállapodás jött létre a Belgrád–Szabadka–Budapest vasútvonal építési munkálatainak felgyorsításáról. A gyorsvasút építésének egyik kulcspontja a szabadkai létesítményegyüttes, ahol a vasútállomás és a bekötőutak jelentik az építkezés legbonyolultabb részét." - tájékoztatott Kern Imre.

15549_2.jpg

Elmondta, hogy ennek a projektnek a megvalósítása keretében új, mintegy négy kilométeres gázvezeték építési munkálatainak kivitelezése történt.

„Városunk számára is fontos ez a gázvezeték, mert gyakorlatilag új, biztonságosabb gázcsatlakozást kapunk. Megszületett a döntés, hogy a gyorsvasút munkálatai felgyorsulása miatt a téli időszakban, a karácsonyi ünnepek alatt hat helyen dolgozunk a gázvezeték-hálózat csatlakoztatásán, de emellett is sikerült ma befejezni a munkát a kivitelező, az újvidéki Graditelj NS cég törekvéseinek és a beruházó, a Szabadkai Gázművek KKV támogatásának köszönhetően. Ez a munka eredetileg hat napot vett volna igénybe, azonban néhány óra alatt hatékonyan és eredményesen elkészült. Most folyik a telepítés tesztelése és amint az véget ér, a gázszolgáltatás újra a fogyasztók rendelkezésére áll.” – hangsúlyozta Kern Imre.

Horvát Tímea kiemelte, hogy a Szabadkai Gázművek KKV korrekt partnere a Közlekedési, Építésügyi és Infrastrukturális Minisztériumnak egy olyan nagy és összetett projektben, mint a gyorsvasút megépítése.

15549_3.jpg

 "Az új gázvezeték mai csatlakoztatása a  város hat pontján a meglévő gázhálózatra a legjobb példa a mi feladataink és a minisztérium feladatainak ötvöződésére ebben a projektben. Mindent megtettünk a munkák felgyorsítása érdekében, hiszen kommunális közvállalat vagyunk, amely a polgárok és minden kedves fogyasztónk szolgálatában áll. Feladatunk, hogy biztosítsuk számukra a folyamatos gázellátást, amit ma nem tudtunk megtenni Palics és Radanovac helyi közösségtek lakói számára. Mégis, köszönet illeti a mai feladatot szakszerűen elvégző Graditelj NS cégnek, valamint a Szabadkai Gázművek KKV műszaki támogatásának, minden dolgozójának, mérnökeinek, ügyeletes szolgálatainak, akik hajnal 3 óra óta a terepen vannak és módot találtak a műszaki támogatásra, lehetővé téve a biztonságos csatlakoztatást és a város másik részének biztonságos gázellátását." – magyarázta Horvát Tímea igazgató.

Megköszönte a fogyasztóknak, hogy megértették, miért kellett ezt a munkát karácsony másnapján elvégezni, és mindazoknak, akik hozzájárultak a projekt sikeres megvalósulásához.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>