Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester átadta az év legjobb szabadkai sportolója vándorserlegeket

2022.12.22.

Ma este, Szabadkán, a Városháza dísztermében került sor az év legjobb szabadkai sportolója elismerés átadására, amit hagyományosan Szabadka Város Önkormányzata, Szabadka Város Sportszövetsége és a Nove subotičke novine közösen szervez. A 2022-es évben Szabadka legjobb sportolója díjat Nagy Szebasztián, a Spartak birkózója vehette át, míg a legjobb sportcsapatnak járó díjat a Spartak Női Labdarúgóklub és a Spartak Férfi Röplabdaklub megosztva. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, aki alkalmi beszéde után átadta a legjobb sportolónak és a legjobb egyesületeknek járó vándorserlegeket, melyeket megszakítás nélkül ítélnek oda minden évben 1961 óta.

A polgármester elmondta, hogy ez az akció féltve őrzi és ápolja mindazt, ami a legjobb a szabadkai sportban egészen 1961 óta, amikor először megrendezték, és ez az akció az egyik legrégebbi ilyen jellegű akció Szerbiában.

„Az első elismerést Nikola Spear kapta, a Spartak kiváló teniszezője. Az akciót 1961 óta ápoljuk, és mi mindannyian, mind a sportolók és edzőik, az egyesületi elnökök, igazgatók és titkárok, mind pedig mi, a pálya túloldalán, akik igyekszünk mindannyiuk számára a lehető legjobb feltételeket biztosítani a sportoláshoz. Ma is láthatták, hogy Szabadka továbbra is miért a „sport városa”. Az eredmények alapján, de abból is, hogy Szabadkán egyformán foglalkozunk nagyon sok sportággal. A díjazottak között minden kategóriában huszonöt sportág képviselője van, és ez óriási dolog, amit tiszteletben kell tartani” – mondta Bakić polgármester.

Hozzátette: örül annak, hogy a szabadkai sportolók idén is egy folytonosságot mutattak fel, és nem ma találkozik velük először.

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy a szabadkai Városházán, e gyönyörű épületben fogadhattam a Spartak Birkózóklub küldöttségét, amelynek idén két világbajnoka van, európai második helyezetteket teniszben és röplabdában, EB bronzérmes ökölvívót, Európa-versenyek résztvevőit, Szerbia bajnokait és ezüstérmeseit, nagyszerű karatésokat ... Ismét ők voltak a legjobb nagyköveteink, mert büszkén, becsülettel és sikeresen hirdették Szabadkánk nevét a világ legnagyobb sportterein. Miattuk, de mindazok számára is, akik úgy döntöttek, hogy életük legalább egy részét a sportnak szentelik, igyekszünk a lehető legoptimálisabb feltételeket biztosítani a sportoláshoz" – hangsúlyozta Stevan Bakić.

Kiemelte, hogy a sportra szánt költségvetési keret egyre nagyobb, és ez a tendencia az idei évben is megmaradt.

„A 2021. évi 73,45 millió dinár költségvetési kerethez képest, az életünk minden területét megrázó koronavírus okozta válság idején 2022-ben a sportra szánt összeg lényegesen magasabb, mintegy 125 millió dinár volt. A városi képviselő-testület a mai ülésén pedig úgy döntött, hogy a város 2023. évi költségvetésében 150 millió és 196 ezer dinárt fordít a sportegyesületek és klubok működésére.” – mondta a polgármester.

Kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat más módon is igyekszik segíteni a sportolóknak.

"2022-ben számos egyesületnek, sportszervezetnek segítettünk és idén is megoldottunk néhány régóta fennálló problémát. Többek között két, a tartománnyal együttműködésben megvalósuló projektet emelnék ki - a sétaerdei teniszcsarnok átalakítását és a 2023. évi első edzéseken már új felszereléssel edzhetnek a tornászok. És ezért, ha valaki még mindig azt kérdezné, hogy miért nevezik Szabadkát a „sport városának”, és hogy ez a jelző még mindig megilleti-e városunkat, jöjjön el egy ilyen díjátadóra, egy ilyen sportünnepre.” – mondta a polgármester.

Bakić polgármester beszéde végén kijelentette, hogy számára a Spartak Férfi Röplabda Klub Szerbia erkölcsi bajnoka és nagyon boldog, hogy a Városháza díszterme megtelt a mai rendezvényre.

„Ez is Szabadka város büszkeségére válik. Ma Kraljevo város küldöttsége látogatott el hozzánk, hogy projekteket cseréljünk: ők az uszodáért, az én kívánságom pedig, hogy még egy 4000 férőhelyes, reprezentatív sportcsarnokot építsünk, hogy kapjunk még egy teret, ahol edzeni lehet és versenyeket rendezni. Már kiszámoltuk, hogy ez mintegy hatmillió euró, meghatároztuk a helyszínt is, és remélem, hogy mint mindig, most is teljesíteni tudom a kívánságomat és az önöknek tett ígéretemet.” – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Beszéde végén további sok szép eredményt kívánt a sportolóknak, a jelenlévőnek és családjuknak pedig jó egészséget és sok boldogságot, kellemes karácsonyi és újévi ünnepeket, békességet és örömet.

A Szerbiai Sportszövetség nevében és a saját nevében Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.

„Nagy megtiszteltetés, hogy itt beszélhetek önök előtt, világbajnokok, leendő világbajnokok, olimpiai győztesek előtt, mert tudom, hogy Szabadkán van valami, amivel egyetlen más város sem rendelkezik, ez pedig a senkihez sem hasonlítható sportolók. Ezt többször is bebizonyították, és remélem, hogy 2024-ben Szabadkának lesz új olimpiai érme, legalább egy, esetleg több is. Szabadka idén is bizonyítja, hogy valóban a sport városa, nemcsak szenior kategóriában, nemcsak a birkózásban, hanem más sportágakban is. A fiatalabb kategóriákban Európa bajnoksági érmeink vannak, aminek nagyon örülök, a legfontosabb, hogy gyerekeink legyenek, jövőnk, amibe be kell fektetnünk. Szabadkának, a polgármesternek köszönhetően, Szerbia államnak köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy jó feltételeket biztosítsunk az edzéshez, és ezt Önök igazolják legjobban a magas szintű versenyeken elért eredményeikkel és érmekkel.” – mondta Štefanek.

Kiemelte, hogy kiváló együttműködést ápol a Szabadkai Sportszövetséggel, kiváló kommunikációt folytat Bakić polgármesterrel, és hozzátette, hogy a szabadkai sportinfrastruktúra fejlesztésén fog dolgozni.

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk a szabadkai önkormányzatnak és nektek, gyerekeknek, versenyzőknek, hogy könnyebben edzhessetek és továbbra is nagyszerű helyezéseket érjetek el. Még sikeresebb 2023-as évet kívánok.” – mondta Davor Štefanek.

Pionír kategóriában a legjobbakknak járó elismeréseket Kikity Attila, a Szabadkai Sportszövetség Közgyűlésének elnöke adta át, a junioroknak Vlado Tomić, a Nove subotičke novine igazgatója, a legjobb szenioroknak Nataša Aleksić, a szabadkai városi tanács sport- és ifjúságügyi tagja. A 2022. év legjobb szabadkai klubjai díjakat Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség titkára ata át.

A Milenko Brustulovról, a Subotičke novine egykori újságírójáról elnevezett három egyenlő díjat a veterán sportolóknak Nikola Stantić, a Nove subotičke novine újságírója, míg az értékes eredményeket elért, illetve jelentős évfordulókat ünneplő sportolóknak és kluboknak Sreten Damnjanović, a Szabadkai Sportszövetség elnöke adta át.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>