Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete holnap tartja 30. ülését

2022.12.21.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón bejelentette a városi képviselő-testület 30. ülését, amelyre csütörtökön, 2022. december 22-én kerül sor. Mint azt az elnök elmondta, a holnapi ülés már a második lesz ebben a hónapban, napirendjén pedig 15 pont szerepel majd, köztük igen fontos döntésekkel.

15541_1.jpg

„A legfontosabb döntés kétségkívül a Szabadka város 2023. évi költségvetéséről szóló határozat elfogadása, amely nyolcmilliárd és 516 millió dinárt tesz ki, és a kiadásokat a bevételek teljes egészében fedezik. Hosszú idő után most végül kénytelenek voltunk emelni az ingatlanadó-alapot. A sajtótájékoztatókon és minden egyéb alkalommal igyekeztem köszönetet mondani a polgároknak, amiért rendszeresen teljesítik adókötelezettségeiket, ami nagyon fontos az önkormányzat működéséhez, beleértve a közvállalatokat, közintézményeket, valamint hogy meg tudjuk tartani a különböző városi intézmények és szervezetek szolgáltatásainak színvonalát, és ennek kapcsán mindig elmondtam, hogy a bevételek növekedése a polgárok fegyelmezettségének az eredménye, nem pedig az adóalap növelésének köszönhető. Most viszont eljutottunk oda, hogy kénytelenek vagyunk megemelni az ingatlanadó-alapot” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Megjegyezvén, hogy bár nem túl népszerű dolog ilyesmiről beszélni, dr. Pásztor Bálint hozzáfűzte, hogy reálisnak kell lennünk, és biztos abban, hogy a polgárok meg fogják érteni, hogy erre feltétlenül szükség volt ahhoz, hogy az intézmények és a város működni tudjon, vagyis hogy a lakosság a jövőben is az eddig megszokott minőségű szolgáltatásokat kapjon a különböző intézményektől.

„Arra törekedtünk, hogy a rosszabb anyagi helyzetű polgárok kevésbé érezzék meg ezt a növelést, ami átlagosan 9,5 százalékos, vagyis kisebb, mint az infláció. Másrészről az idei költségvetéshez képest mintegy 20 százalékkal növeltük a beruházásokra szánt összeget, és ez lehetővé teszi néhány nagy méretű beruházás, vagyis a megkezdett beruházások befejezését, ami jelentősen hozzájárul majd a lakosság életminőségének javításához. Többek között 315 millió dinárt irányoztunk elő utak építésére, javítására, de egyéb infrastrukturális munkákra is lesznek források, úgy hogy a költségvetés reális, kiegyensúlyozott, és biztos vagyok benne, hogy legalább olyan mértékben meg fog valósulni, mint az idei, amelynek teljesülése meghaladta a 98 százalékot.” – hangsúlyozta ki dr. Pásztor Bálint.

15541_2.jpg

A Szabadka város 2023-2032 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési tervének elfogadásáról szóló rendelethez kapcsolódó napirendi ponttal kapcsolatban dr. Pásztor Bálint elmondta, ez egy hosszú távú fejlesztési terv, amely magában foglalja a vasút fejlesztését, a turisztikai kínálat bővítését, a Közkórház korszerűsítését, az aquapark befejezését, a Népszínház épületének befejezését, a közműberuházásokat, és mindezt annak érdekében, hogy kedvező életkörülményeket teremtsünk egy vonzó és modern városban, amely büszke az örökségére és egyben megőrzi értékeit.

„Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a Palicsi Park Kft. működési tervében eszközölt módosítás azért fontos, mert ezzel megteremtjük a feltételeket a mintegy 480 millió dináros forrás elosztáshoz. Azokról a pénzekről van szó, amelyekért Belgrádban lobbiztunk a Szerb Kormánynál, és ami elegendő forrást jelent majd a Palicsi Aquapark befejezéséhez.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Még egyszer emlékeztetett arra, hogy a városi képviselő-testület az idén 14, a díszüléssel együtt összesen 15 ülést tartott.  

„A múltkor már elmondtam, hogy ebben az összetételében a képviselő-testület valamivel kevesebb mint két és fél év alatt többször ülésezett, mint az előző mandátumban, amely egy kicsit még meg is lett hosszabbítva a koronajárvány miatt, tehát négy és fél évig tartott. A következő ülést január 19-ére tervezem összehívni, hogy – mint az idén januárban – elfogadjuk a közvállalatok és közművállalatok működési terveit, hogy meghirdethessék a közbeszerzéseket és teljesíteni tudják feladataikat“ – mondta végezetül dr. Pásztor Bálint.

Szabadka Város Képviselő-testületének 30. ülése 2022. december 22-én 9:00 órai kezdettel lesz megtartva a Városháza dísztermében.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>