Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a nemrég megépült csantavéri rendezvényteret

2022.12.16.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma megtekintette Csantavéren a rendezvényteret, amely a Gazdasági Minisztérium és Szabadka Város Önkormányzatának anyagi támogatásával épült rendezvényteret. Bakić polgármester elmondta, a projekt összértéke 54,5 millió dinárt, amiből a Gazdasági Minisztérium és a szabadkai önkormányzat egyenként 27,25 millió dinárt biztosított.

15533_1.jpg

„Az új rendezvénytér alapterülete valamivel több, mint 8.700 négyzetméter, és ebből 1721,25 négyzetméter acélszerkezetű tetővel van lefedve. Ez utóbbi piactéren a tervek szerint 240 asztal lesz elhelyezve, amiből jelenleg 180 lett felállítva, a többi pedig a piactér üzembe helyezése után lesz majd felszerelve, amint arra a feltételek megteremtődnek“ – mondta Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy a korábbi, régi tér nem volt funkcionális és nem elégítette ki a csantavériek igényeit sem gazdasági, sem idegenforgalmi szempontból, de a nyilvános rendezvények tekintetében sem.

„Ezzel a projekttel Csantavér és Szabadka lakosai egy modern, korszerű, többfunkciós és reprezentatív közterületet kaptak, és ez több okból is jelentős. A csantavériek nagy megelégedésére egy szervezett piacteret kaptak, amivel emeltük az életminőséget, ezzel is támogatva a régi kézművek mesterségek megőrzését, új munkalehetőségeket teremtettük, javítottuk a fiatalok ittmaradásának feltételeit, kapcsolatot teremtettünk Csantavér és a környező falvak között. Ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a szabadkai önkormányzat teljesíti ígéreteit, és hogy Aleksandar Vučić szerb elnök béke- és stabilitáspolitikája nap mint nap újabb győzelmeket arat“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

15533_2.jpg

Mint kiemelte, amellett, hogy a szabadkai önkormányzat gondoskodik a városi és az elővárosi helyi közösségek egyenletes fejlődéséről, a Tiszta Szerbia projekt hozzájárul az életminőség javításához Csantavéren, melynek keretében ezen a Szabadka melletti településen 25 kilométernyi szennyvízhálózat és szennyvíztisztító épül majd.

Bakić polgármester végezetül köszöntetét fejezte ki a Gazdasági Minisztériumnak, amely – mint mondta – felismerte a rendezvénytér létesítésének jelentőségét, és támogatta annak megépítését.

Továbbá köszöntetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ennek az úgy Csantavér, mint a szabadkai önkormányzat számára is fontos projektnek a megvalósításához, mindenekelőtt Saša Gravoracnak, a Szabadkai Vámszabad Terület igazgatójának, a csantavéri Komval vállalat igazgatónőjének és dolgozóinak, Milimir Vujadinović parlamenti képviselőnek és Slobodan Miloševnek, a Köztisztasági és Parkosítási KKV igazgatójának.

Miután megköszönte mindenkinek, aki segítette a rendezvénytér megépülését, Vituska Ildikó, a Komval vállalat igazgatónője elmondta, hogy az egy hónapos próbaüzemeltetést követően nyilvános átverést tartanak majd a piaci asztalok bérleti jogának elnyerésére.

15533_3.jpg

Mint elmondta, az új teret nem csupán vásárokra és piaci árusításra használják majd, hanem például fesztiválok rendezésére is

15533_4.jpg 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>