Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester fogadta Fatah Mahraz algériai nagykövetet

2022.12.15.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma fogadta a Városházán Algéria szerbiai nagykövetét, Fatah Mahraz őexcellenciáját, aki Szerbia mellett Montenegróban is képviseli országát. Bakić polgármester a találkozó után elmondta, hogy a Mahraz nagykövettel folytatott szívélyes és nyílt beszélgetés során elhangzott, a Szerbiát és Algériát összekötő hagyományosan jó barátság és kölcsönös megértés jó alapot nyújt arra, hogy ezt az együttműködést helyi szintre is kiterjesszék.

15527_1.jpg 

„Ismertettem őexcellenciája előtt Szabadka gazdasági, befektetési, turisztikai, kulturális és történelmi potenciálját. Beszéltünk a városunk és a régió területén működő cégek Algériával való együttműködéséről is. Az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Regionális Kereskedelmi Kamara és Algéria teljes árucsere-forgalma a 2021. évben valamivel több mint 172.000 dollárt tett ki, ami sajnos 13,4 százalékkal kevesebb, mint a 2020-as áruforgalom értéke. Egyetértettünk abban, hogy van lehetőség a külkereskedelmi együttműködés elmélyítésére, és egyetértettünk abban, hogy törekednünk kell a helyi szintű együttműködés megerősítésére Szabadka és egy Mahraz nagykövet úr által választott algériai város közötti kapcsolatteremtéssel. Most várjuk ezt a javaslatot, hogy konkretizáljuk ezt az együttműködést“ – fejtette ki Bakić polgármester. 

Elmondta, hogy a témák között szerepelt az országaink közötti kapcsolat, és emlékeztetett  arra, hogy a Szerbia és Algéria közötti diplomáciai kapcsolatok közvetlenül 1962. július 1., Algéria függetlenségének kikiáltása után megkezdődtek, és a mai napig rendkívül barátságosak és a lehető legnagyobb mértékben jószándékúak.

15527_2.jpg 

„Ez egyben alkalom volt arra is, hogy kifejezzem hálámat Algériának a nemzetközi jog tiszteletben tartása iránti következetes elkötelezettségéért és szilárd és elvi kiállásáért, hogy nem ismeri el Koszovó önkikiáltott függetlenségét, valamint hogy folyamatosan támogatja Szerbiát szuverenitásának és területi integritásának megőrzésében. Végezetül még egyszer szeretnék köszönetet mondani Mahraz nagykövet úrnak a mai látogatásért, és kellemes tartózkodást kívánok neki városunkban“ – hangsúlyozta ki Stevan Bakić polgármester. 

Fatah Mahraz nagykövet megköszönte Stevan Bakić polgármesternek a meghívást, és hogy lehetősége nyílt meglátogatni egy ilyen gyönyörű várost, mint Szabadka.

15527_3.jpg

„Hamarosan tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Szabadka melyik algériai várossal köthetne testvérvárosi megállapodást. Így elmélyülne a két város együttműködése például a kultúra és a turizmus területén. Szeretném kifejezni hálámat Szerbia Algériának nyújtott történelmi támogatásáért, amit már függetlenségünk elnyerése előtt is élvezhettünk. Jugoszlávia volt az egyik első ország, amely elismerte Algéria ideiglenes kormányát abban a nehéz időszakban, amikor Algéria népe a függetlenségéért küzdött. Teljesen természetes, hogy barátságon, szolidaritáson és együttműködésen alapuló nagyszerű kapcsolataink vannak, és hogy Algéria támogatja Szerbiát a területi integritásának megőrzésére irányuló erőfeszítéseiben“ – emelte ki Mahraz nagykövet.

Hozzátette, hogy két évvel a koronavírus okozta világjárvány után Szerbia és Algéria igyekszik megerősíteni a két ország közötti külkereskedelmi árucsere-forgalmat, és hogy Algéria a kereskedelem értékét tekintve Szerbia első számú kereskedelmi partnere Afrikában.

15527_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>