Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkötötték a szerződést a Holiday Inn Express Subotica szálloda építésére

2022.12.14.

Szabadkán ma szerződést kötött az SMB Gradnja szabadkai cég és a világhírű InterContinental Hotel Group (IHG) szállodatársaság a Holiday Inn Express Subotica szálloda építéséről. A szálloda építésére vonatkozó szerződést a beruházó SMB Gradnja nevében a vállalat igazgatója, Predrag Petričević, az IHG vállalat nevében pedig a balkáni fejlesztési igazgató, Živorad Vasić írta alá. A szerződés aláírásán, a Városháza zöld termében jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is munkatársaival, akiknek Živorad Vasić igazgató bemutatta a 15 és 20 millió euró közötti értékű beruházást.

15519_1.jpg

Stevan Bakić polgármester kijelentette, hogy nagy nap ez a mai a város számára, amely geostratégiai jelentőségével és lehetőségeivel arra ösztönzött egy vezető világvállalatot, hogy Szabadkát válassza desztinációként, amely büszke lesz erre a világmárkára.

„Szabadka egy rangos nemzetközi márkanevű szállodát kap, amelynek Holiday Inn Express Subotica a neve. Ez lesz a brand harmadik szállodája Szerbiában, Belgrád és Kragujevac után. Több mint 4000 négyzetméteren épül, 102 szálláshellyel, valamint minden egyéb szükséges tartalommal rendelkezik majd, amit ez a márkanév megkövetel. A szálloda a város központjában, a Szabadegyetem közelében, egy jelenleg üresen álló, meglehetősen lepusztult területen épül fel, és a megnyitás után ez a kép teljesen megváltozik majd.” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15519_2.jpg

Kiemelte, hogy Szabadkán már több éve növekedőben van az idegenforgalom, és „city break“ desztinációként jegyzik, de az üzletemberek és a kongresszusi turizmus ideális célpontja is.

"A tekintélyes szálloda megépülése serkenti városunk fejlődését, erősíti turisztikai kínálatát, a szálláshely-kapacitások pedig minőségileg és mennyiségileg is jelentősen bővülnek. Egy ilyen hírű szálloda a vendégek rendelkezésére álló összes szolgáltatással együtt mutatja, hogy városunk a Szerb Köztársaság egyik vezető úticélja. Elégedett vagyok a szerződés aláírása miatt, mellyel szépen zárjuk ezt a naptári évet, de azért is, mert ez Szabadka, Szerbia és Aleksandar Vučić szerb államfő béke- és stabilitáspolitikájának egy újabb győzelme. Folytatjuk az ilyen győzelmekkel. Nincs meghátrálás, Szerbia győzni fog.” – üzente Stevan Bakić polgármester.

Megjegyezve, hogy Szabadka nagyszerű házigazda, Živorad Vasić köszönetét fejezte ki a befektetőnek, az SMB Gradnja cégnek, amiért az IHG csoportot partnerként ismerte fel, valamint Stevan Bakić polgármesternek és csapatának a támogatásukért.

15519_3.jpg 

„Azt gondolom, hogy az új munkahelyek, ekkora számú négyzetméter, új esküvői terem, a külföldieknek, a taxisoknak, az éttermeknek fantasztikus dolog lesz Szabadkának. Két éven belül lesz egy nagyszerű szállodánk, amely ezt a csodálatos várost fogja díszíteni. Az IHG-t Szabadkára hozni természetesen nem volt egyszerű, de ez a szálloda lehet a 7000. szálloda, amikor együtt megnyitjuk és átvágjuk a szalagot. Az acél és az építőanyagok árától függően jelenleg 15-20 millió eurós beruházás van tervezve ennek a négycsillagos szállodának az építésébe. Még egyszer szeretném megköszönni Szabadka városnak mindazt a sok szép dolgot, amit ez alatt a két év alatt tett.” – zárta szavait Živorad Vasić.

15519_4.jpg

Miroslav Petričević az SMB Gradnja vállalat nevében szólt a jelenlévőkhöz, köszönetét fejezve ki mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházás megvalósításához, és elmondta, hogy az építőiparban húsz éve vezető cég igazolni fogja az elvárásokat, a munkálatok 2023 áprilisában kezdődnek, és a szálloda két éven belül megépül.

15519_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>