Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megnyitotta a szabadkai átmeneti hajléktalan szállót

2022.12.13.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere nyitotta meg az átmeneti hajléktalan szállót a város területén élő hajléktalanok számára. Emlékeztetve arra, hogy a szabadkai önkormányzat a Szociális Központ kezdeményezésére minden évben döntést hoz a téli időszakban arról, hogy ideiglenes hajléktalan szállót nyit a legkiszolgáltatottabb szabadkaiak, a hajléktalanok számára, elmondta, hogy mától új helyen, a Radić fivérek utca 83. szám alatt, a Bajnat helyi közösségben, egy teljesen felújított épületben nyújtják ezt a szolgáltatást, így véglegesen megoldásra kerül a hely, ahol ezt a szolgáltatást nyújtják a következő években.

15518_1.jpg

"Az épület összterülete 186 négyzetméter, és két külön alvásra szolgáló helyiségből, egy nappaliból, étkezőből, konyhából, két fürdőszobából és egy tárolóból áll. Az átmeneti szálló kilenc férőhelyes, az egyik szobában hat férfi számára, a másikban pedig három nő számára helyeztek el ágyakat. Az épület felújításába hatmillió 145 ezer dinár lett befektetve. Ezúton megerősítjük, hogy Szabadka önkormányzata a Szerb Köztársaság Kormánya politikájának értelmében továbbra is támogatja polgárait, különösen a legkiszolgáltatottabb egyéneket és családokat. Ez az elkövetkező időszakban is így lesz, és ezt támasztja alá az is, hogy a bennünket ért összes válságtól és a megszorításoktól függetlenül a város szociális és gyermekvédelmi költségvetése egyetlen dinárral sem csökkent.” – hangsúlyozta a polgármester.

15518_2.jpg

Hozzátette, reméli, hogy enyhe lesz a közelgő tél, és hogy tavaly télen Szabadka legrászorulóbb polgárai közül hatan vették igénybe a hajléktalan szálló szolgáltatását.

"A befogadóközpont működésére a 2022. évi városi költségvetés 500 ezer dinárt biztosított, a 2023-as költségvetéssel pedig 870 ezer dinárt tervezünk. Ha szükség lesz rá, az önkormányzat szükség szerint növeli ezeket a forrásokat” – mondta.

Siniša Trajković, a Vöröskereszt Szabadkai Városi Szervezetének titkára elmondta, hogy a munka megszervezésével, valamint az épület berendezésével a Szabadkai Vöröskeresztet bízták meg.

15518_3.jpg

"A Vöröskereszt az előző évekhez hasonlóan teljesen felszerelte a helyiségeket ágyakkal, ágyneművel és tiszta ruhával. A korábbi évekhez hasonlóan a felhasználók háromszor étkezhetnek és 24 órán keresztül meleg italt kapnak. Tisztálkodási és tisztítószerek is rendelkezésre állnak. A használók számára idén is biztosítva van az egészségi állapotvizsgálat és a felírt gyógyszerek, szükség esetén a szakorvosi vizsgálatok is. Ma várjuk az első igénybe vevőket” – mondta Trajković.

15518_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>