Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

December 10-e az emberi jogok világnapja - Közlemény

2022.12.09.

A mai napon ünnepeljük az emberi jogok világnapját, amikor több mint 70 évvel ezelőtt aláírták az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, mellyel az emberiség történetében először elismerésre került minden ember „élethez, szabadsághoz és biztonsághoz való joga megkülönböztetés nélkül.” Ezek a jogok születéssel szerzett elidegeníthetetlen és oszthatatlan, minden embert megillető jogok, állampolgárságra, lakóhelyre, nemre, nemzeti vagy etnikai hovatartozásra, származásra, bőrszínre, vallásra, nyelvre, vagy bármilyen más tulajdonságra való tekintet nélkül.

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének célja, hogy segítse a tagállamokat abban, hogy minden körülmények között biztosítani tudják az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását, aminek köszönhetően az emberek méltósággal és egyenlőséggel élhetnek, megkülönböztetés nélkül.

Az egyén vagy a közösség mindennapi életében felmerülő problémáinak megoldása az emberi jogok védelmét jelenti.

Hivatalunk ebben az évben kiemelten foglalkozott az emberi jogok védelmének kérdésével, többek között a gyermeki, valamint idős polgártársaink jogainak védelmével.

Álláspontunk szerint az emberi jogok védelme a gyermekek jogainak védelmével kezdődik.  Rendkívül fontos kiemelni a gyermekek jogainak védelmét a szerencsejátékok terén, ugyanis meg kell őket védenünk a fogadóirodák káros befolyásától. Egy felelős társadalom valamennyi szereplőjének meg kell tennie mindent a gyermekjogok ezen a területen való átfogó védelme érdekében. Idén egy érintett általános iskolával közösen eljárást indítottunk az iskola közvetlen közelében lévő fogadóiroda működését engedélyező igazolás megsemmisítése ügyében, amely igazolás tartalmazza a törvény által meghatározott távolságot egy fogadóiroda és a legközelebbi iskola között. Ennek az eljárásnak az iskola mellett található fogadóiroda bezárását kell eredményeznie. Kezdeményezésünkre a vitatott igazolást a hatóság megsemmisítette, és várjuk a másodfokú hatóság döntését a fogadóiroda fellebbezése alapján.

Jelentős támogatást nyújtottunk az idősek jogainak biztosítása érdekében a fogyasztói jogok védelme terén. Tömegjelenség, hogy egyes üzlethelyiségen kívül árusító kereskedők tudatosan célozzák meg a rendszeres jövedelemmel rendelkező nyugdíjasokat, és kihasználják azt a tényt, hogy ez a korosztály többnyire nem kellőképpen jártas a szerződéstől való elállás tekintetében, így nagyon magas áron értékesítenek nekik különféle termékeket.

A jogaikról való tájékoztatás mellett jogi támogatást is nyújtottunk az érintetteknek a jogaik gyakorlásához, vagyis a szerződéstől való elálláshoz és a kifizetett vételár visszatérítéséhez. Az idősek emberi jogainak erősítése a legjobb módja annak, hogy a társadalom egyenrangú tagjaként méltó és biztonságos életet élhessenek, mert bizonyos jogok időskorban jobban veszélyeztetettek, mint más életkorokban.

Az emberi jogok tiszteletben tartása a jobb társadalmi fejlődéshez vezet, ahol a tisztelet, a méltóság, a szabadsághoz és a biztonsághoz való jog az anyagi biztonság mellett az emberi jólét fontos tényezője.

Helyi polgári jogvédő

Tóth Szalai Erika

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>