Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka részt vesz a Fogyatékkal élők gazdasági megerősítése projekt megvalósításában

2022.12.06.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) és a Fogyatékossággal Élő Fiatalok Fóruma négyéves projektet indított A fogyatékkal élők gazdasági megerősítése címmel, melynek értéke kétmillió dollár, célja pedig a fogyatékkal élők mindenki számára nyitott, befogadó és hozzáférhető munkaerőpiachoz való hozzáférésének előmozdítása. A projekt megvalósítását országos szinten tervezik, elsősorban Belgrád, Szabadka, Újvidék, Nagybecskerek, Valjevo és Niš városokban. Belgrádban ma konferenciát tartottak a program bejelentésére, amelyen a hat önkormányzat képviselői együttműködési és egyetértési nyilatkozatot írtak alá. A szabadkai önkormányzat nevében Zagorka Panić városi menedzser írta alá a projekt megvalósításáról szóló együttműködési és egyetértési nyilatkozatot.

15497_1.jpg

Az együttműködési és szándéknyilatkozat rögzíti, hogy az aláíró felek közös célja a munkaerő-kínálat javítása oly módon, hogy a fogyatékossággal élők megfelelő készségekkel rendelkezzenek és hozzáférjenek a foglalkoztatáshoz szükséges képzésekhez, valamint a vállalkozói kedv ösztönzése a fogyatékossággal élő személyek körében.

A közös cél a fogyatékkal élőket befogadó gazdasági fejlődésnek megfelelő kedvező környezet előmozdítása is, mint a helyi foglalkoztatáspolitika fejlesztése, a munkaadók támogatása a fogyatékos emberek alkalmazásának eljárásában, valamint a fogyatékkal élőkről - akiknek ugyanolyan joguk van a munkához - alkotott pozitív kép kialakítása a közvéleményben.

Zagorka Panić a nyilatkozat aláírása után a jelenlévőkhöz szólva rámutatott, hogy a szabadkai önkormányzat megérti a fogyatékkal élők, mint kiszolgáltatott csoport társadalmi és gazdasági sajátosságait, felismeri az őket érő problémákat, és igyekszik azokra megfelelő módon reagálni.

Kiemelte, hogy Szabadka a lehető legnagyobb mértékben törekszik alkalmazkodni a fogyatékkal élők szükségleteihez, és az elmúlt években nagy figyelmet fordít a befogadásra, hogy a fogyatékkal élők a közösség aktív tagjaivá váljanak, lehetőségeikkel hozzájárulva a város fejlődéséhez.

15497_2.jpg

Szabadka önkormányzatának nevében, Stevan Bakić polgármester nevében és a saját nevében köszönetét fejezte ki az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségnek és a Fogyatékkal Élő Fiatalok Szövetsége Fórumának, amiért Szabadkát kulcsfontosságú közreműködőként ismerték fel e projekt megvalósításában, céljainak elérésében és a helyi munkaerőpiac befogadókészségének javításában.

A Fogyatékkal élők gazdasági megerősítése elnevezésű projekt megvalósításáról szóló együttműködési és egyetértési nyilatkozat aláírói a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a Szerbiai Gazdasági Kamara és a Fogyatékossággal Élők Országos Szervezete.

A projekt megvalósítási ideje 2022. augusztus 1-től 2026. július 31-ig tart. A Fogyatékkal Élő Fiatalok Fórumán kívül a projekt partnerei a Szerbiai Karitász, az Ana és Vlade Divac Alapítvány, a Smart kolektiv és a Fogyatékos Személyek Önálló Élet Központja.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>