Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a tizenegyedik Winterfest Karácsonyi Vásár

2022.12.05.

Ma este a Köztársaság téren, vagyis a „kis korzón” megnyílt a sorrendben tizenegyedik hagyományos Winterfest Karácsonyi Vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett, az önkormányzat támogatásával. A szabadkaiak egészen január 8-áig élvezhetik a kirakodóvásár gazdag kínálatát és válogathatnak a kézműves termékek, a karácsonyi sütemények, édességek és ajándékok, a házi készítésű és bio-élelmiszerek között, de megkóstolhatják a különféle forralt borokat és a hagyományos helyi ételkülönlegességeket is.

15495_1.jpg

Aleksandar Aleksić, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója elmondta, hogy az idei karácsonyi vásáron több mint 70 kiállító és árus gyűlt össze különböző városokból Vrnjačka Banjától Szabadkáig.

15495_2.jpg

„A Szabadkai Piacok KKV minden évben felállít egy jótékonysági adománygyűjtő pavilont, ahol tavaly a jólelkű emberek jóvoltából 128.000 dinárt sikerült összegyűjteni“ – mondta Aleksandar Aleksić.

Jasmina Stevanović, a Szabadkai Piacok KKV felügyelőbizottságának elnöke arról tájékoztatott,  hogy az idén az összegyűlt adományokat a szabadkai önkormányzat keretében működő Súlyos Beteg Gyermekek Gyógykezelését Segítő Alapítvány számlájára lesz majd befizetve, hogy a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is tudjon segítséget nyújtani azoknak a 18 évnél fiatalabb gyermekeknek és szüleiknek, akiknek a gyógykezeléshez szükségük van segítségre.

15495_3.jpg

„De nem ez az egyedüli emberbaráti gesztus, a vásáron ugyanis van egy házikó, amely tavaly a „Szívből jövő ajándék” nevet kapta, és ahol január 8-áig a szabadkai diákok és civil szervezetek által készített ajándéktárgyakat fogják árusítani, melyek bevételét a rászoruló diáktársaik megsegítésére fogják majd fordítani. Emellett megtalálhatóak lesznek majd itt azok a kézműves termékek is, melyeket a Szabadkai Közkórház pszichiátriai osztályán kezelt betegek készítettek a terápiás foglalkozásokon. Fel szeretnék kérni minden jóérzésű embert, hogy csatlakozzon ehhez az akcióhoz“ – zárta üdvözletét Jasmina Stevanović.

A polgármester, Stevan Bakić nevében a 11. Winterfest Karácsonyi Vásárt Srđan Samardžić, a Szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja nyitotta meg.

15495_4.jpg

„Ez a 11. alkalommal megrendezett gyönyörű karácsonyi vásár gazdag kínálatával remekül mutatja be Szabadka ünnepi hangulatát és emberbaráti jellegét. Ez a rendezvény szembe juttatott egy mondatot, egy újévi kívánságot, amit fiatalkoromban hallottam, és amely így szól: „Azt kívánom, hogy többet érj el, mint amire szükséged van, és a felesleget oszd meg azokkal, akik nem olyan szerencsések, mint te.” - mondta Srđan Samardžić. 

A rendezvény megnyitóját a középiskolai kollégisták tették még ünnepélyesebb, alkalmi zenés műsorukkal.

15495_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>